SDE

У Дрогобичі, в храмі Преображення Господнього, відбулись дияконські свячення [фото]

10 жовтня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
9 жовтня, у день переставлення святого апостола Івана Богослова, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в храмі Преображення Господнього м. Дрогобича, під час якої уділив дияконські свячення брату Степану Бобру, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Звертаючись із пастирським словом до присутніх на богослужінні, владика Ярослав сказав: «Святий Іван Богослов найчастіше з-поміж інших апостолів брав участь в головних подіях життя Ісуса». Святий Іван був автором четвертого Євангелія. Перш, ніж стати апостолом, він був послідовником Івана Предтечі. Це йому і Андрію, згідно з Євангелієм від Івана, Хреститель вказав на Ісуса, сказавши: «Ось Агнець Божий» Тоді двоє учнів, почувши це, пішли за Христом і пробули в Нього весь день. Іван навіть уточнює: «Було близько десятої години». Це свідчить про надзвичайно сильне враження, яке справила на нього зустріч із Господом.

Святий Іван належав до грона найближчих Христових учнів. Разом з Петром і своїм братом Яковом він супроводжував Вчителя в найважливіших моментах Його служіння: наприклад, під час воскресіння дочки Яїра, в момент Преображення на горі Тавор і в Гетсиманському саду. З апостолом Петром він ходив приготувати великодню трапезу, а на самій Вечері в Єрусалимі займав почесне місце - по праву руку від Ісуса. Саме йому Ісус на хресті віддав в опіку Пресвяту Богородицю, а через нього і кожен з нас був поручений опіці Небесної Матері. Святий Іван першим прибіг до гробу Ісусового, коли почув звістку від Марії Магдалини, що Христос воскрес. І коли побачив все на власні очі, відразу повірив. «Цією вірою, опертою на глибоку любов до Бога і людей, апостол Іван жив усе своє життя», - сказав у підсумку проповідник.

Відтак владика Ярослав зазначив, що наприкінці свого життя св. Іван Богослов закликав християн, що вони любили одні одних. Коли ж його питали, чому він повторює одні 1 ті ж слова, він відповідав: «Хто виконає заповідь любові, той виконає усі заповіді».

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав диякона Степана і подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого диякона за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори