SDE

Юні парафіяни м. Старого Самбора відвідали Мостиську майстерню випікання хліба [фото]

03 листопада 2015
Друк E-mail
Старосамбірчани дізнались про символіку хліба у християнстві
27 жовтня, юні парафіяни зі Старосамбірської УГКЦ спільно з катехитами Оксаною Николин та Галиною Скребцовою здійснили своєрідну екскурсію-прощу до Мостиської майстерні випікання хліба.

Перед подорожжю з напутнім словом звернувся отець-декан Старосамбірської УГКЦ Михайло Николин, який пояснив символіку хліба у християнстві. Дорогою до Мостиськ катехити розповідали діткам біблійні притчі про зерно, про значення цих християнських наук у житті кожної людини.

Так, з молитвою, з розважаннями над притчами, з бесідами про християнські чесноти учасники екскурсії-прощі прибули до місця, де народжується хліб.

Вже у майстерні , власником якої є підприємець Олег Гураль з дітьми працював майстер Богдан Тур. Як розповіла катехит пані Галина, майстер – дуже вмілий і доступний, він має дар любові до дітей.

Хліб випікали за старовинними українськими традиціями, у печі. Дітям було надзвичайно цікаво, адже кожен створював свою хлібину, яку привозив додому. Сам процес тривав досить довго - аж шість годин, проте, завдяки вправності пана Богдана, юні пекарі абсолютно не втомились, а в той час, поки хлібини випікались, діти мали можливість трохи відпочити, поспівати караоке.

Безперечно, такі подорожі є дуже пізнавальними та духовно корисними. Адже знаємо, що хліб у християнстві символізує тіло Ісуса Христа. І маленькі християни, після такої унікальної екскурсії добре розумітимуть, як важливо бути у дружбі з Богом, приймати Євхаристійного Ісуса.

Любов КУРІЙ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори