SDE

У Катедральному і прокатедральному соборах відбулись різдвяні богослужіння [фото]

07 січня 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
7 січня, в свято Різдва Христового, в Катедральному соборі Пресвятої Трійці відбулось святкове богослужіння, яке очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Цього ж дня в Прокатедральному соборі м. Самбора різдвяні богослужіння очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Звертаючись з різдвяним посланням до вірних єпархії, владика Ярослав навів слова папи Лева Великого: "Радіймо, улюблені, Спаситель наш нині рождається! Не повинно бути місця суму там, де народжуються Життя, яке, знищивши страх перед смертю, дарує нам радість володіння обіцяною вічністю" (див. повний текст послання). Святий Лев говорить, що свято Різдва - це привід радості для праведника, бо він наближається до слави, а також і для грішника, бо йому дарується прощення.

У своєму посланні єпископ зауважив, що в теперішній час український народ гостро відчуває потребу миру, коли "сили зла намагаються не тільки розтерзати нашу Вітчизну військовою агресією, а й посіяти смуту й зневіру, внести розбрат і протистояння в нашому суспільстві". Джерелом миру є новонароджений Господь: "Знайдемо цей мир тільки простуючи за вифлеємською зорею на зустріч з Христом".

Зазначимо, що в різдвяну ніч у храмах УГКЦ відбувається святкова всенічна та Божественна Літургія, під час яких згадується народження Ісуса у вифлиємських яслах. Всенічна розпочинається з великого повечір’я і радісного вигуку пророка Ісаї: "З нами Бог!". Під час утрені вперше співається святковий канон "Христос рождається, славіте...", перші слова якого стали різдвяним привітом. Завершується святкування Різдва Божественною Літургією, під час якої люди співають святкові антифони - старозавітні пророцтва про народження Месії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори