SDE

Молодь Старого Самбора провела неординарний захід "Christianparty" [фото]

09 березня 2016
Друк E-mail
Фото Марії ОРИНЧАК
Часом доводиться чути від ровесників, що в Україні молоді ну зовсім немає як проводити свій вільний час, а особливо в нашому невеликому містечку. З цим абсолютно не погоджуюся, бо вважаю, якщо старшокласники прагнуть мати корисне дозвілля, то вони легко можуть знайти справу до душі та однодумців.

Однією з молодіжних організацій є "Українська молодь - Христові", яка діє в нашому місті лише рік, однак відразу завоювала прихильність у юнацтва. Зовсім нещодавно ми наважилася організувати свій перший масштабний проект. Це - свято перед постом, так звані запусти. Отже, "Christianparty", яке відбулося 5 березня, зібрало чимало молоді не тільки з нашого міста, адже завітали до нас УМХ із Дрогобиччини, аніматори собору Покрови зі Львова, молодь із Самбора зі своїми духівниками.

Розпочалося свято, як і годиться молитвою. Зі словом до молоді звернувся отець-декан Михайло Николин, який вказав, що піст - це духовна весна. Також зазначив, що в піст можна слухати музику, танцювати, проте Церква пропонує нам такий насичений графік, що ми просто не матимемо часу на це. Бо ж усі ці обмеження є цінними не самі по собі, а як засоби нашого духовного зростання. Отож, молодь разом із ведучими застановлювалася що таке піст і як провести його з користю.

Опісля слово мав і голова старосамбірського УМХ Сергій Динис, який розповів, що християнська молодіжна організація Молодь Христові у Старому Самборі ще зовсім молода, проте впродовж року з дня заснування користується авторитетом серед молоді міста, а головне, що умхівцям вдалось зреалізувати чимало своїх планів.

Також на святі спільно виконали пісню, яку написав член організації Назар Титар. До речі, Назар - студент ІІ курсу Львівського університету ім. Франка. Він довгий час стежив за нашими дописами у спільноті в соціальній мережі. Йому подобався наш корисний і змістовний відпочинок, тому і вирішив долучитися. А наша діяльність надихнула його, тому написав пісню. Саме її презентував цього суботнього вечора.

А знаєте, хто такі умхісти? Це ті, кому жити за звичними правилами просто нецікаво. У нас свої правила. Ну, може правила ні… А танці - точно так. Це - банси. Перший затанцьований банс - "Королівський", який не може не вразити своєю вишуканістю і, водночас, простотою, невимушеністю та щирістю атмосфери. Опісля на молодь чекала дискотека із безліччю цікавих конкурсів, ігор та бансів. Заспівали свій гімн молодь із Дрогобиччини, а також, окрім наших умхістів, подарувала пісні у своєму виконанні гостя Анна Тирик. У залі панувала невимушена атмосфера, за ці декілька годин ми змогли потоваришуватися із однодумцями з інших міст і сіл.

Наприкінці свята до молоді звернувся духівник УМХ м. Старого Самбора отець Олег Здреник, який із нами працює. Він подякував гостям та побажав молоді бути тими, хто в цьому світі розсіює світло, ділиться ним із іншими та залучає інших до нього. Завершився вечір спільною молитвою у колі та передаванням один одному іскорки любові, яка обов'язково розгориться між молоддю з різних куточків області.

Сподіваємося, наш вечір сподобався усім присутнім, адже доклали багато зусиль до його організації, намагалися зробити усе як найкраще. Ось якими враженнями ділиться наш гість зі Львова Іван Кушта:

- Я вперше в Старому Самборі, і мені тут дуже сподобалося. Особливо вразила молодь - надзвичайно запальна і драйвова. Організація стрімко розвивається у духовному плані. Я їх дуже сильно полюбив, хоча ми знайомі зовсім недовго. Вірю, що ще обов'язково зустрінуся з ними.

І наостанок. Ми ті - хто вміє гарно, цікаво, з користю, а головне - з Богом, проводити час. З нами ніхто не нудьгує. У цьому вже пересвідчилися 50 юнаків та юнок, які належать до організації. Зустрічаємося щосуботи о 18.00 у приміщенні “Карітасу”.

Марія Оринчак

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори