SDE

Владика Григорій взяв участь у святкуванні біблійної групи "Галилея" [фото]

14 березня 2016
Друк E-mail
Щоб працівники та волонтери Карітасу могли іншим дарувати милосердну любов, то вони повинні бути наповнені цією любов’ю і добротою. Протягом кількох років у «Карітасі»   стараються формувати учнів Ісуса через молитву, катехизми, прощі. А для більш систематичного і духовного розвитку в Карітасі пропонують Біблійні читання за моделлю спільноти «Галилея». Ця спільнота найбільш розвинена у Римо-Католицькій Церкві, але є також в УГКЦ та в Болгарії.

Читання та розважання Слова Божого відбувається один раз у тиждень, у невеличких групах по 5 – 10 осіб. Деякі групи зустрічаються безпосередньо у Карітасі, інші в приватних будинках працівників, волонтерів чи підопічних благодійного фонду. Кожна група має свого лідера чи господаря дому. Ці лідери груп обов’язково проходять трирічну  формацію. Раз у місяць усі біблійні групи, їх ще називають «Доми Воскресіння», зустрічаються у Карітасі на спільну Літургію і святкування. Священик  тоді дає науку для усіх біблійних груп. Систематичне читання, розважання Святого Письма і молитва дійсно допомагають  у духовному  рості як і працівникам так і  волонтерам.

Нещодавно владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, прибув з візитом на святкування бібілійних груп «Галилея». Звернувся до присутніх зі словом – наукою, а після цього був час  на запитання/відповіді. Частина працівників  та волонтерів  ділились своїм досвідом живої віри і духовного розвитку, який вони здобули дякуючи системному розважанню над Словом Божим.

В цю п’ятницю і суботу в Карітасі  відбулися реколекції на тему  важливості читання Слова Божого. Владика Григорій спільно зі священиками о. Ігорем Козанкевичем та о. Богданом Леховичем говорили науки. В організації реколекцій допомагала група мирян. 

Уляна Яжик

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори