SDE

Дрогобицькі семінаристи виступили на конференції у Львівській духовній семінарії

03 квітня 2016
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
25-27 березня у стінах Львівської духовної семінарії відбулась всеукраїнська студентська науково-практична конференція семінарій УГКЦ «Отець Ісидор Дольницький – духовний наставник семінаристів». В конференції взяли участь семінаристи Львівської, Київської, Тернопільської, Івано-Франківської, Дрогобицької семінарій, а також Василіянського інституту філософсько-богословських студій. Нашу семінарію на конференції представляло 7 братів.

Семінаристи прибули до Львівської семінарії у п'ятницю ввечері і першою чергою вирушили до храму, де була відслужена Літургія напередосвячених дарів. Другий день роботи конференції розпочався з Утрені і Божественної Літургії, яку очолив владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський. Відтак, після сніданку, учасники зібрались у конференц-залі, де ректор Львівської духовної семінарії о. Ігор Бойко оголосив про відкриття конференції. З привітальними словом до семінаристів звернувся владика Ігор (Возьняк).

У рамках пленарного засідання першими доповідачами були о. Євген Станішевський, духвіник ЛДС, який представив тему «Духовний провід у Святому Письмі», та владика Венедикт (Алексійчук), протосинкел Львівської Архиєпархії з темою «Духовний провід в традиції Церкви». Опісля був час для запитань, відбулось коротке обговорення представлених тем. Наступна серія доповідей стосувалась вже безпосередньо особи о. Ісидора Дольницького. Доповідачі розкривали такі теми: владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії – «о. Ісидор – духовний наставник семінаристів», п. Ігор Василишин, викладач УКУ – «Роль творчої спадщини о. Ісидора Дольницького у формуванні духовності семінаристів, священиків та у доброму вихованні їх пастви», п. Оксана Лазор, викладач ЛНУ імені Івана Франка – «Особливості перекладу книги о. Ісидора Дольницького», о. Володимир Стефанишин, голова Літургійної комісії Львівської Архиєпархії – «Беатифікаційний процес о. Ісидора Дольницького». Завершилось засідання дискусією і питаннями для доповідачів.

Після обіду розпочались секційні засідання. Учасники конференції були поділені на 3 групи відповідно до тематики доповідей: «Духовний провід у Святому Письмі», «Духовний провід у традиції Церкви», і «Духовний провід у ХХІ ст.» Модераторами в даних групах були відповідно духівник ЛДС о. Іван Дулиба, віце-ректор КТДС о. Андрій Черненко, і віце-ректор ЛДС о. Михайло Плоцідем. Кожен семінарист мав 5-7 хвилин для виступу, після чого відбувалось спільне обговорення висвітленої теми. Після завершення праці в групах учасники знову зібрались разом у конференц-залі, де модератори груп коротко підбили підсумки дискусій.

Завершилась конференція в суботу ввечері солодким частуванням у дружніми бесідами між семінаристами і отцями з різних семінарій.

Конференція дала можливість братам спробувати себе у наукових дослідженнях, набратись цінного досвіду, поспілкуватись з однодумцями. Організатори та учасники з нетерпінням очікують наступної такої конференції, яка має відбутись за рік, але вже у іншій семінарії УГКЦ.

Джерело: сайт ДДС

Теми: Григорій (Комар), Венедикт (Алексійчук), Ігор (Возьняк), семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори