SDE

Владика Ярослав: Історія навернення Луки і Клеопи засвідчує, що щастя і спокій людина знаходить не у світі, але тільки в Бозі [фото]

04 травня 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
3 квітня, у Світлий вівторок, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Святу Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Руслану Гедзу.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що апостоли Лука й Клеопа, про яких розповідає євангельське читання дня, є прикладом того, як недостатньо зміцнена Божою ласкою людина легко відходить від Бога і швидко опановується зневірою, знеохотою. "Однак навернення Ісусом Луки і Клеопи показує нам, що духовне воскресіння людини потребує трьох середників: молитви, Слова Божого і Пресвятої Євхаристії", - додав єпископ.

Молитва провадить людину до особистої зустрічі з Богом. "Це зустріч, на котрій молільник розповідає і слухає, а деколи просто мовчить, переживаючи радість від єдності", - зазначив проповідник. Далі йде визнання того, що Бог вчинив, що Він ніколи не залишав свого створіння, не відвертався від людини. На молитві Господь також дозволяє нам виговоритися, висловити перед Ним усі наші клопоти, журби та занести прохання з подякою.

У свою чергу, Слово Боже відкриває людині правду про неї і про Бога. "Адже тільки в світлі Божого Слова ми можемо пізнати правильний сенс всього, що стається з нами і з нашими рідними", - зауважив проповідник. Христос, який промовляє до нас, це не є той, хто колись жив і помер, але той, хто надалі живе і звертається до нас з того світу, у який ми маємо перейти.

Врешті-решт, Євхаристія є духовна поживою, джерелом духовного світла для душі та найтіснішою єдністю людини з Богом. "Коли приймаємо Святе Причастя, то тоді сам Христос замешкує в нас і дає нам силу жити згідно зі Своєю наукою", - наголосив владика Ярослав. Тому для християн необхідна повна участь в Літургії, а це означає, ми маємо прийняти Тіло і Кров Спасителя як поживу для нашої душі. 

Наприкінці проповіді владика додав, що історія навернення Луки і Клеопи засвідчує, що щастя і спокій людина знаходить не у світі, але тільки в Бозі. Отож коли наші зустрічі з Христом будуть супроводжуватися щирою розмовою - молитвою, слуханням Божого Слова та повною участю в Святій Літургії, тоді вони приноситимуть добрий плід.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав ієрея Руслана і подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого священика за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз), свячення

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори