SDE

Два священики-капелани Самбірсько-Дрогобицької єпархії отримали знакові нагороди

12 травня 2016
Друк E-mail
www.censor.net.ua
о. Тарас Коцюба з нагородою
11 травня у м. Києві під час 16-ї церемонії нагородження в Національному музеї історії України в Другій світовій війні 21 орден «Народний герой України» отримали бійці, волонтери, лікарі, журналіст і капелан - о. Тарас Коцюба, священик Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Отець Тарас мав отримати нагороду два тижні тому, але в той час знаходився з військовими на передовій. 

Як відомо, ордена виготовляються в невеликій ювелірній майстерні зі срібла, яке передають люди з усього світу. Робить їх київський ювелір Дмитро Щербаков. Придумав цю нагороду журналіст, колекціонер Андрій Боєчко. Орден під номером 1 напередодні церемонії передали в музей. У його посвідченні сказано, що ним нагороджується український народ.

Цього ж дня в м. Дрогобичі в храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії військове командування частини А 1108 вручило нагороду Міністерства оборони України "За сприяння Збройним силам України" капелану волонтерів о. Ігору Цмоканичу і волонтеру Роману Мисишину. У коментарі прес-службі єпархії о. Ігор сказав, що ця нагорода є визнанням молитви і праці усіх парафіян і священиків м. Дрогобича, які впродовж останніх років молитвою і пожертвами підтримують українських військових.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

IMG 8847

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори