SDE

У Дрогобичі й Самборі особи з особливими потребами здійснили прощу до Дверей Божого Милосердя [фото]

23 травня 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
21 травня відбулась загальноєпархіальна проща осіб з особливими потребами з нагоди Року Божого Милосердя, яку організував БФ "Карітас СДЄ". Прочани з різних місцевостей Самбірсько-Дрогобицької єпархії прибули до Дверей Божого Милосердя у м. Дрогобичі й м. Самборі.

У Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича паломників зустрічав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, який у спіслужінні о. Богдана Леховича, духівника БФ "Карітас СДЄ", відслужив Божественну Літургію. Участь у ній взяла дрогобицька і бориславська молодь з особливими потребами, спільноти "Віра й світло" з Дрогобича й Трускавця та учасники реабілітаційного центру "Назарет". Під час богослужіння владика Ярослав уділив священичі свячення диякону Володимиру Шотікову.

У проповіді єпископ привітав паломників, їхні родини і волонтерів. "У Христі і через Христа Бог стає особливо видимим у Своєму милосерді, найбільшим виявом якого стало пасхальне таїнство", - сказав проповідник.  У цьому таїнстві у Божому Сині, що стає жертвою за наші гріхи, виявляється милосердя Отця.

Відтак владика Ярослав зазначив, що любов і милосердя Ісуса Христа можемо побачити і в тому, як Він з’являється Своїм апостолам по воскресінні. "Переляканим учням, які Його залишили і розбіглися, замість докорів Він дарує мир. Коли апостоли, бачачи Воскреслого ще не вірять, Христос люб’язно дозволяє доторкнутися до себе", - зазначив єпископ.

У Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора разом з прочанами молився владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, і о. Ігор Козанкевич, директор БФ "Карітас СДЄ". До Дверей Божого Милосердя прибули особи з особливими потребами з м. Старого Самбора, спільнота "Віра й світло" м. Самбора і учні школи-інтернат с. Буково зі Старосамбірщини. 

Після завершення Літургії владика Григорій разом із присутніми священиками уділив тайну оливопомазання.

Додамо, що цього дня усі паломники в Дрогобичі й Самборі мали змогу приступити до святих тайн Сповіді та Євхаристії та виконати умови для отримання повного відпусту. Завершились паломництва спільним частуванням солодощами і дужнім спілкуванням.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Дрогобич

Самбір

banner

Архів
^ Догори