SDE

Цьогорічна проща до Лаврова відбулась в наміренні припинення війни

01 липня 2016
Друк E-mail
Фото Любові КУРІЙ
Вже традиційно щороку з нагоди празника святого Онуфрія відбувається проща від храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у Самборі,до Лаврівського монастиря святого Онуфрія чину святого Василія Великого. Щороку сотні молільників долають майже тридцятикілометровий шлях до цієї обителі у своїх наміреннях.

Й цьогоріч, під палючим сонцем прочани знову заносили свою молитву до Господа. Важливо те, що кожного року спостерігаємо, як серед паломників стає все більше молоді. Над прочанами майоріли й блакитно-жовті знамена. Сьогодні наш прапор є скроплений кров’ю Героїв, невинно убієнних патріотів. Тому, окрім своїх особистих намірень, пілігрими жертвували свою ходу Богові за припинення війни, за мир в Україні. У райцентрі втомлених спекою та тривалою дорогою, а заразом сповнених радістю та духовністю вірян зустрічав отець-декан Старосамбірської УГКЦ Михайло Николин. У храмі святого Миколая, що у Старому Самборі, прочани спільно помолились, перепочили та вирушили далі у дорогу.

Вже традиційно духовна подорож у празник святого Онуфрія триває два дні – 24-25 червня. Під час прощі віряни заходили у храми, молились, співали духовні пісні на прославу Господа та Діви Марії. Вже у Лаврові прочан зустрічав новий настоятель обителі о. Андрій та мешканці Лаврова. Традиційно відбулися нічні чування. У день празника святого Онуфрія, 25 червня, відслужили Святкову Божественну Літургію, освячення води та урочисте винесення ікони та мощей святого Онуфрія. Літургію очолював о. Корнилій Яремак у спів служінні 15 духовних отців. Були також і священики, що приїхали із-за кордону, зокрема, о. Віталій з Сербії та о. Орест з Польщі. У час відпусту прочани мали нагоду приступити до Святих Таїнств Сповіді та Причастя, до Причастя приступили сотні молільників.

Зауважила, що чи не всі найважливіші духовні події в районі відбуваються із одним найважливішим проханням до нашого Господа – миру, спокою, припинення війни. І це абсолютно не викликає здивувань, адже ця несправедлива і така незрозуміла війна забрала вже чимало життів. Наші втрати ідуть не на сотні – на тисячі. А скільки покалічених доль вона залишає за собою. Тому просимо Бога, щоб це врешті припинилось. І впевнена, що Господь Бог, Богородиця, всі святі, а зокрема й святий Онуфрій, вислухають наші безперервні молитви. У цій війні кожен патріот бере до рук свою зброю і бореться за Україну по-своєму. А молитва – це чи не найпотужніша зброя.

Любов КУРІЙ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори