SDE

Старосамбірчани взяли участь в Світовому Дні Молоді у Кракові [фото]

05 серпня 2016
Друк E-mail
Фото Любові ДОХНЯК
Яка це благодать – не передати:Коли комусь послужиш не за гроші…Ти, мов Христос, вклякнувши омиватиРибалкам ноги в порохах із прощі. Зеновій Филипчук

Життя людське такr швидкоплинне, і час так стрімко летить, немов якась безжальна сила надає йому прискорення…

Багато людей мріють, щоб усі ставали добрішими, людянішими, щоб на землі запанували мир і любов. Та як залучити до цієї мрії все сучасне людство?

З ласки Божої християнська молодь зі всього світу мала можливість прославляти Бога і радіти, що Бог з нами, у місті Кракові.

Паломники зі Старого Самбора під опікою отця-декана Михайла Николина поїхали на «зустріч з Ісусом».

Незабутніми і неповторними були ці дні. Вони пройшли як на одному диханні. Супроводжували нашу поїздку спільна молитва, читання вервиць, катехитичні науки отців та дзвінка українська пісня.

Гостинного зустріло нас у суботу місто Ченстохова. Саме там ми відвідали монастир Ясна Гора, який славиться іконою Богородиці, написану, за легендами, самим євангелистом Лукою. Багато зцілень відбулося з людьми, і багато з них, хто оздоровилися, залишали свої милиці на стіні. Варто зауважити, що фактично вся стіна була ними вкрита.
Відслуживши в каплиці монастиря Святу Літургію, де мали змогу приступити до сповіді та Святого Причастя, ми пройшли Хресну дорогу.

Монастир Ясна Гора - місце надзвичайної духовності, в якому відчувається повне оновлення душі і тіла.

Після обіду в суботу ми прибули до Campus Misericordiae, де відбувалося молитовне чування Папи Франциска з молоддю. Промовистими стали слова про «диван щастя», який є тихим паралічем, що може нас знищити найбільше. “Напевно для багатьох легше і вигідніше тримати молодих людей у безглузді й затьмаренні аби вони вважали диван за щастя; для багатьох це виявляється зручніше, ніж мати завзяту молодь, яка прагне дати відповідь на мрію Бога і на всі прагнення серця.”

А ще запам’яталися слова про те, що часи, в яких ми живемо, потребують молодих людей в черевиках, найкраще в черевиках учинків. Сьогоднішній світ хоче від нас, аби ми були активними героями історії, бо життя прекрасне завжди тоді, коли хочемо його переживати, завжди тоді, коли хочемо залишити після себе слід.

Велике довір’я висловив Папа до молоді, коли сказав: «Сьогодні ми, дорослі, потребуємо вас, аби ви нас навчили жити  разом в різнорідності, в діалозі, навчили ставитися до різних культур не як до загрози, але як до шансу: майте відвагу навчити нас, що легше будувати мости, ніж зводити мури! І всі разом ми просимо, аби ви від нас вимагали  торувати дороги братерства.»

Суботні чування повинні допомогти молоді стати на дорогу до милосердного Ісуса, в якій є немало труднощів.

Як це приємно бути разом із християнською молоддю зі всього світу! Польща, Бразилія, Іспанія, Португалія, Італія, Болгарія, США...і це лише невеликий перелік країн, з представниками яких ми мали нагоду поспілкуватися.

Неймовірна атфосфера привітливості панувала в кампусі СДМ: море позитивних емоцій, безліч щирих, усміхнених і готових пообніматися людей. Одне лиш прохання сфотографувати чи сфотографуватися разом дарувало нових знайомих. Щирі посмішки було видно повсюду. Молитва, запальні танці та пісні вночі об’єднювали 2 мільйони людей.

Незачерствілі серця обов’язково зачерпнуть і для себе здатності любити ближніх, жити не лише для себе, а й для загального добра.

Дякуємо Богу за таку чудову нагоду стати трішечки ближчими до Нього.

Любов ДОХНЯК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори