SDE

У Старому Самборі молитовно відзначили 25-річчя Незалежності України [фото]

25 серпня 2016
Друк E-mail
Фото Любові КУРІЙ
Цьогоріч Україна відзначила 25-річний ювілей своєї Незалежності. По-особливому урочисто та патріотично вшанували це свято у Старому Самборі. У День Державного прапора України громада міста зібралася на площі Небесної Сотні. Саме там усі спільно помолились за мир у державі, і отці обох парафій Старого Самбора Михайло Николин (УГКЦ) та Іоан Білик (УПЦ КП) спільно із військовим капеланом отцем Іваном Гальо освятили пам’ятний знак Небесній сотні.

Окрім того, отець-декан Старосамбірської УГКЦ Михайло Николин запровадив у місті гарну традицію – у День державного прапора України освячувати родинні знамена. Дотримались традиції й цьогоріч. Площа перед адмінбудинком майоріла синьо-жовтими стягами. Опісля, процесійною ходою громада вирушила до храму святого Миколая, на подвір’ї якого відбулось урочисте підняття прапора, а місцеві пластуни складали присягу. Згодом, аби молитовно вшанувати полеглих у боротьбі за Україну, усі вирушили на могилу воїнів УПА та Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника.

У своїх виступах отці наголошували на тому, що наш прапор уже більше двох років знову скроплюється кров’ю мужніх патріотів, захисників. Опісля панахиди віддали шану Героям виступом-реквіємом пластуни Старого Самбора. На другий же день, у найважливіше державне свято України – День Незалежності, як і годиться, у всіх храмах відправлялись святкові Літургії за Україну. І вже близько обіду вбрана у вишиванки, з хоругвами та національними прапорами громада Старого Самбора процесійною ходою вирушила до Пам’ятного Хреста, що на центральній площі міста, на екуменічний молебень за Україну. Й варто наголосити, що цьогоріч зібралося направду багато небайдужих жителів міста, представників влади та навіть гостей зі сусідньої Польщі.

У своєму слові до вірних духовний наставник старосамбірян о. Михайло Николин наголосив на стражденності нашої Української землі, на героїчних подвигах її вірних синів, на тій найбільшій ціні, якою дається незалежність – людському життю. Проте він також зазначив, що ми - українці у цій боротьбі завжди показуємо свою єдність, силу духа та віру в Господа. І ми направду маємо чим пишатися і маємо бути свідомі того, що не можемо тепер зійти з дороги - мусимо іти слідами тих полеглих Героїв. Після молебеню на центральній площі Старого Самбора линула українська пісня, а також свою майстерність представляли різні ремісники району. Закінчилось дійство показом короткого фільму «25 років – 25 кроків», який зуміли цікаво та якісно підготувати Старосамбірські пластуни. А в небо полетіли блакитні та жовті кульки-ліхтарики.

Любов КУРІЙ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори