SDE

У Дрогобицькій семінарії розпочався навчальний рік

30 серпня 2016
Друк E-mail
29 серпня Архиєрейською Божественною Літургією розпочався новий 2016-2017 навчальний рік. Очолив Літургію преосвященний владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький у співслужінні отців-настоятелів та викладачів семінарії. Окрім семінаристів на молитві чисельно були присутні їх родичі та друзі. Своїм співом Літургію супроводжував семінарійний хор "Оранта".

У своїй проповіді владика пригадав, що навчальний рік, у який ми вступаємо, є ювілейним 20-м роком від заснування семінарії. Тому ця Літургія повинна бути молитвою подяки за усіх священнослужителів, які тут проходили формацію і зараз служать по всій Україні та за її межами, і семінаристів, які ще готуються стати добрими пастирями. Пригадуючи українську історію, проповідник відзначив, що головним чинником, який єднав наш народ у важкі часи неволі була саме Церква на чолі з її священиками. Тому важливо дбати про їх добру підготовку. Розважаючи над темою покликання, єпископ наголосив, що прихід до семінарії ще не є реалізацією цього покликання, але це вже є початком переміни, дозрівання до тайни священства. За словами владики, семінарія послуговується для цього особливим святоотцівським методом, який являє собою не просте заучування теоретичного матеріалу, а постійне зростання у пізнання Бога. В кінці проповіді владика Ярослав привітав усіх семінаристів та викладачів з початком нового навчального року.

Після заверешення Літурігії владика здійснив Чин освячення підрясників студентам 2-го курсу семінарії. Відтак після спільної фотографії відбулась святкова трапеза, а студенти 1-го курсу та їх батьки мали зустріч з проректором семінарії о. Василем Чавою.

Джерело: dds.edu.ua

Теми: семінарія, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори