SDE

У Старому Самборі подякували людям золотої пори [фото]

05 жовтня 2016
Друк E-mail
Теплий осінній погожий суботній день був ознаменований гарною датою. Бо ж 1 жовтня Україна, як і вся світова спільнота, відзначає День людей поважного віку. Свято мудрих і багатих літами людей, свято тих, до кого вже прийшла осінь людського життя. Й хоч до зрілих літами людей прийшла старість фізична, проте аж ніяк не духовна. Бо в їхніх глибоких очах, що світяться життєвою мудрістю, можна побачити скільки любові: до Бога, до рідних, до всього, що оточує нас.

З нагоди цього дня в неділю у святомиколаївській церкві Старого Самбора з ініціативи отця-декана Михайла Николина було по-особливому вшановано людей золотої пори.

На церковному подвір’ї у центрі уваги та в центрі поля зору були вони – люди, кому за шістдесят. А молодших людей, як пожартував отець Михайло «зелених», попросив стояти на зеленій травичці. Сходи до церкви стали цього разу своєрідною імпровізованою сценою, звідки з вуст священика лунали щирі слова до людей поважного віку. А пластуни міста подарували дідусям й бабусям поетичну композицію, сплетену зі щирих, теплих, вдячних слів дітвори.

На завершення всі спільно виконали «Боже, великий єдиний», а людям золотої пори діти вручили власноруч виготовлені змістовні та естетично оформлені листівки.

Такий день й зокрема така подія – це не формальне пошанування людей поважного віку, це, радше за все, нагода усім нам замислитися над нашою поведінкою та ставленням до людей золотої пори. Бо часто життєва метушня, щоденні обов’язки, турботи та клопоти не дозволяють нам проявляти належної уваги тим, хто життя нам дав, хто навчив долати життєві труднощі, любити Бога, рідну землю і державу. Нашим християнським завданням є навчитися розуміти ближнього і, насамперед, старше покоління. Шануймо старість пресловуту, поважаймо старість, будьмо турботливими й милосердними до найповажнішої частини суспільства.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори