SDE

Вийшов у світ ювілейний випуск «Наукових записок Дрогобицької духовної семінарії»

10 жовтня 2016
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
Нещодавно вийшов у світ перший випуск «Наукових записок Дрогобицької духовної семінарії», приурочений святкуванню 20-літнього ювілею семінарії. Це - збірник праць викладачів Дрогобицької духовної семінарії. «Наукові записки ДДС. Ювілейний випуск» поділено на три частини. В першій - наукові статті, для зручності згруповані в наступні тематичні секції: біблійно-богословська, патристично-філософська, літургійно-історична і пастирсько-канонічна. У другій частині – рецензії викладачів ДДС. У третій - перелік тем дипломних робіт випускників.

Ректор семінарії о. д-р Мирон Бендик, коментуючи вихід у світ збірника, зазначив: «Факт створення цього збірника дає великі сподівання на творення в перспективі специфічної дрогобицької школи богословлення, представники якої зроблять гідний внесок у помісне українське богослов’я». Планується, що подібні видання стануть доброю традицією.

При всій розмаїтості піднятих авторами тем можна зауважити спільні риси, які сформувалися за двадцять років співпраці і незліченних дискусій. Такими рисами є відчутний пієтет до рідної київської традиції, прагнення глибше її пізнати і ввести в науковий обіг багато термінів, народжених у цій традиції. Іншою спільною рисою є спирання в дослідженнях на візантійську спадщину, з «лона» якої і постала традиція київська (з повним переліком статей можна ознайомитись на сайті семінарії).

Зазначимо, що цьогоріч Дрогобицька духовна семінарія блаженних священомучеників Северина, Якима і Віталія відзначає свій 20-літній ювілей. З цієї нагоди впродовж 2016-2017 навчального року передбачено ряд заходів. Зокрема, 14 жовтня в Дрогобицькому муздрамтеатрі відбудеться Урочиста Академія, а 15 жовтня 2016 о 10.00 у Катедральному храмі Пресвятої Трійці – Архиєрейська Божественна Літургія. На грудень 2016 р. заплановано наукову конференцію студентів греко-католицьких духовних семінарій в Україні, про яку буде повідомлено додатково.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори