SDE

У Трускавці відбулась формаційна зустріч для дяків єпархії [фото]

19 жовтня 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
17 жовтня у м. Трускавець відбулась формаційна зустріч для дяків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Зустріч відбулась в рамках в рамках стратегії УГКЦ 2020 «Жива парафія місце зустрічі з живим Христом». Участь у заході взяло близько 100 дяків. Присутні послухали доповіді, в яких було розкрито різні сторони парафіяльного служіння дяка, взяли участь у спільній молитві та мали нагоду поспілкуватись між собою.

Про аспекти стратегії «Жива парафія місце зустрічі з живим Христом» присутнім розповів владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Єпископ розкрив значення катехитичного, літургійного, соціального і місійного служіння на парафії. Владика Григорій наголосив, що парафіяльний дяк повинен брати участь у кожному вимірі парафіяльного служіння. Адже він є найближчим помічником священика.

О. Ростислав Приріз розповів про біблійний аспект дяківського служіння. За словами доповідача, дяк є благовісником. Під час богослужінь він читає вірним Слово Боже. Отож спершу сам повинен зрозуміти Божу благовість, щоб у зрозумілий спосіб донести її іншим. Доповідач ознайомив дяків з читанням Святого Письма знаним як lectio divina. Цей метод складається з п'яти етапів: читання, розважання, молитва, споглядання, дія. Священик продемонстрував використання цього методу на прикладі уривку Мр. 3, 1-6.

О. Любомир Митник, голова єпархіальної комісії у справах мирян, розкрив тему мирянського служіння в Українській Греко-Католицькій Церкві. У час воєн і підпілля, коли священика арештовували, обов’язок організації церковного життя на парафії перебирав на себе дяк. Він збирав людей на молитву, займався катехизацією дітей. Прикладом героїчного служіння став блаженний мученик Володимир Прийма, що був дяком в с. Страдч Яворівського району. Молитовним зверненням до цього мученика Христового завершилась формаційна зустріч.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

banner

Архів
^ Догори