SDE

У Старому Самборі відзначили третю річницю Майдану [фото]

24 листопада 2016
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
Без особливих урочистостей, молитвою, словом й піснею відзначили у райцентрі третю річницю Майдану. І такий вдалий задум організаторів заходу є виправданий й сподобався усім, бо й справді  робити з цього дн якогось пафосу чи гучного свята немає жодних приводів. Адже третя річниця Майдану відзначається не у надто хороший час. Ідеали Майдану далекі від втілення, народ доведений до відчаю, влада однією рукою дає, іншою забирає, на сході й далі неспокій, патріоти, відстоюючи нашу державу, гинуть на неоголошеній війні. Але одне, що не зміниться ніколи, люди залишаються патріотами…

Отож, пам’ятний захід розпочався процесійною ходою від храму Св. Миколая до пам’ятного знака Героям Небесної сотні, що навпроти адмінбудівлі. Цю ходу можна назвати своєрідним маршем гідності, де понад дві сотні містян пройшлися  Старим Самбором, співаючи патріотичних пісень. Колону очолили хрест і хоругви. А далі діти несли двадцятиметровий синьо-жовтий стяг. Серед присутніх –районна та міська влада, представники установ та організації, школярі та вчителі, жителі міста.

На площі Небесної сотні розпочали віче, як і три роки тому виконанням Державного гімну. А далі отець-декан УГКЦ Михайло Николин відслужив поминальну відправу, називаючи усі імена полеглих Героїв Небесної сотні. Особливо болить усіх та гірка істина, що серед них і старосамбірянин Богдан Сольчаник.

У палкому слові отця Михайла, змістовних виступах першого заступника голови РДА Ігоря Жука та дочки політв’язня, помічниці нардепа Андрія Лопушанського Романи Васюти звучали різні факти про події трирічної давності та події сьогодення.

У кожної людини свої спомини про події новітньої історії. Наш район був дуже активним під час Майдану, як і згодом у волонтерському русі. До цих подій причетні багато свідомих людей. Серед них палка патріотка, активна учасниця майданів, волонтерка, мати сина, який захищає Україну на Сході Марія Мачульська. Вона також виступала на віче. Про пані Марію розповімо в іншій публікації.

Змістовним доповненням до свята були патріотичні букети квітів, запалені лампадки, тематична літературно-музична композиція від школярів обох навчальних закладів.

Віче завершилося молитвою за Україну.

Світла пам'ять перед тими, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України, за її єдність і суверенітет, за краще майбутнє прийдешніх поколінь.

Боже, нам Україну храни…

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори