SDE

У Старому Самборі відбулися реколекції для вчителів християнської етики

03 грудня 2016
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
Шкільне життя. Лише два слова, а кожен дорослий чи малий, почувши чи прочитавши їх, за коротку мить в своїй уяві намалює безліч різних картин. Це і багатоголоса дітвора, і поважні вчителі, і галасливі перерви, і уроки з  різних предметів. Терміни шкільної тематики можна довго перелічувати. Але серед всього, без чого не мало б істинного змісту шкільне життя, є дисципліна «християнська етика». Завданням школи є виховати особистість, в якій би поєднувався інтелектуальний потенціал, національна свідомість та висока духовність.  А отже вчитель християнської етики – це той наставник, який засіває в дитячі сердечка розуміння: якими би несподіваними і не завжди легкими були життєві стежини людини, ми завжди можемо розраховувати на  поміч Господню. Тобто, потрібно допомогти дітям віднайти і зрозуміти, що є Істиною, Правдою у житті, щоб вони змогли відкрити свої серця для Ісуса.

Навчальні програми з християнської етики передбачають різні теми, що доносять до свідомості дітей істину, що Бог є творцем усього, що оточує нас, та формують у дітей християнські моральні чесноти. Але щоб засівати в дитячі серця найвищі теми, треба і самому підживлювати свою віру.

Отже, єпархіальна комісія освіти і виховання розпочала реалізацію проекту «Реколекційний день духовної віднови для вчителів християнської етики». Минулої середи такі  реколекції для відбулися і у Старосамбірському деканаті.

Спочатку всі запрошені молилися на відправі у церкві Св.Миколая у Старому Самборі, а потім реколекційні науки проходили в районному Народному домі.

Привітала присутніх вчителів християнської етики голова комісії і виховання СДЄ УГКЦ Любов Войтко, наголосивши на тому, що місія вчителів християнської етики надзвичайно велика і відповідальна.

Відтак з вчителями спілкувався отець-декан Михайло Николин. Проникливі слова отця-реколектанта, невимушена розмова з вчителями, надзвичайно щира та духовна атмосфера, відповіді на запитання, які перед кожним ставить нелегке сьогодення, залишать помітний слід у серцях кожного, хто ці науки передаватиме школярам. А головні теми, навколо яких отець Михайло проводив реколекційні науки, це «Феномен людини» та «Людина, як добродій».

Марія КУЗЬМИН

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори