SDE

Різдвяні богослужіння в Катедральному і Прокатедральному соборах [фото]

08 січня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
7 січня, в свято Різдва Христового, в Катедральному соборі Пресвятої Трійці відбулось святкове богослужіння, яке очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Цього ж дня в Прокатедральному соборі м. Самбора різдвяні богослужіння очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Під час богослужінь у храмах Самбірсько-Дрогобицької єпархії зачитувалось різдвяне послання владики Ярослава.

"Переживаючи різдвяну мить, ми духовно радіємо, бо Христос рождається – і небо приклоняється до землі; Христос рождається – і земля підноситься до неба; Христос рождається – і світ віднаходить надію; Христос рождається – і ми спасаємося благодаттю Божою", – з такими словами привітав вірних владика Ярослав (текст послання).

Бог приходить до людей, щоб поділитись з ними Своєю безкорисливою любов’ю. "І хоч ми своїми гріхами віддаляємося від нашого Творця, Він не відвертається від нас, але надалі зберігає щодо нас своє благовоління", – зазначив єпископ. Владика закликав вірних принести у дар Новонародженому Богові щиру віру й любов.

Зазначимо, що в різдвяну ніч у храмах УГКЦ відбувається святкова всенічна та Божественна Літургія, під час яких згадується народження Ісуса у вифлиємських яслах. Всенічна розпочинається з великого повечір’я і радісного вигуку пророка Ісаї: "З нами Бог!". Під час утрені вперше співається святковий канон "Христос рождається, славіте...", перші слова якого стали різдвяним привітом. Завершується святкування Різдва Божественною Літургією, під час якої люди співають святкові антифони - старозавітні пророцтва про народження Месії.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Різдвяне богослужіння в Катедральному соборі

Різдвяне богослужіння в Прокатедральному соборі

Автор світлин Степан ПАВЛІШАК

Теми: Григорій (Комар), Прокатедральний собор, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори