SDE

У Старому Самборі прославили колядками новонародженого Христа [фото]

13 січня 2017
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
Вже стало гарною традицією у Старому Самборі третього дня Різдвяних свят, у свято первомученика Степана, у храмі Св. Миколая проводити фестиваль Різдвяної коляди. Не винятком став і цьогорічний святковий понеділок.

Вісім колективів, майже півтори сотні колядників, серед яких і дорослі, і діти – всі єдиними вустами і єдиним серцем славили «Того, Хто народився в яслах і возніс наші серця до небес». Возвеличували Новонародженого Месію колядками, віншівками, щедрівками й театралізованими постановками.

Привітав колядників та глядачів отець-декан Михайло Николин, з ініціативи якого власне і було 4 роки тому започатковано цей фестиваль.

Першими возвеличували Ісусика діти зі Самбора, з якими працюють сестри-служебниці. Їхній вертеп був напрочуд оригінальним, а сценарій самого дійства писали монахині. Дійовими героями вистави були не зовсім типові для нас персонажі – фарисеї, книжники, первосвященики, які не бажали визнавати, що Дитятко Боже – це Цар світу. Ця вистава мала і повчальний характер, роз’яснюючи, що Різдво – це не просто історична подія, а великий день відзначення якого щороку приносить нам світлий промінь Любові та Світла заради спасіння.

Гарним виконанням колядок потішили нас також церковний хор села Тершова та міста Самбора.

Цікавий виступ представили цього дня і учні Старосамбірської школи № 1, які, до слова на цьому заході виступають щороку, й кожен раз дивують глядачів іншими творчими новинками.

А школярі Старосамбірської школи № 2 подарували присутнім змістовну театральну постановку різдвяної тематики.

Цікавим вертепним дійством потішила присутніх і спільнота «Українська молодь Христові». Гарно колядували й пластуни. І, як завжди, фінальним акордом свята став виступ церковного хору «Дзвони старого міста».  

Кожен виступ був по-особливому оригінальним і самобутнім та по-своєму цікаво подавав  цю величну різдвяну новину, що Діва Сина породила. Тому й глядачі з легкістю поринули в атмосферу свята й були щирими на оплески.

І завершився фестиваль також вже традиційно – спільною колядою та частуванням цукерками, а їх отець Михайло називає «горішками для колядників». Позитивні враження, піднесений настрій та хороші емоції надовго залишаться в усіх присутніх на заході артистів та глядачів, а хто мучив себе традиційними застіллями й не скористався гарною нагодою духовного відпочинку, втратив багато… 

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори