SDE

Владика Ярослав закликав вірних розпочати Новий рік разом із Богом

16 січня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
14 січня, у свято Обрізання Господнього, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ пригадав вірним, що 14 січня, згідно з церковним календарем, Церква згадує три різні події: свято Обрізання Господнього, свято св. Василія Великого і початок Нового року за юліанським календарем. "Той факт, що три події зійшлися в один день, – це ключ до розуміння глибокого змісту цієї хвилини, яку сьогодні разом у цьому катедральному храмі святково переживаємо", - сказав проповідник.

Перший день року - це нагода подякувати Богові за прожитий рік і попросити благословення на рік новий для особистого, духовного і національного життя нашого народу. "З вірою та надією на Бога прикладаймо зусилля, щоб освятилося Боже ім'я у світі, запанувало Боже царство правди і добра між людьми, щоб постав мир і добробут у людському роді, а між народами і людьми запанувала добра воля", - наголосив єпископ.

Свято Обрізання Господнього, коли Богочоловік отримав ім’я "Ісус", пригадує кожному християнину про особисту подію хрещення. "Коли у хрещенні Бог дає нам ім'я, Він творить нас. Коли Він нас кличе нашим іменем, Він удержує нас при існуванні, даючи Своє благословення, що значить захист, опіку, порятунок, а перш за все, певність щасливої будучності, повноти життя в Ньому", - сказав єпископ.

З нагоди пам'яті св. Василія Великого владика Ярослав охарактеризував постать цього святителя як великого проповідника Христової істини і реформатора спільнотного чернечого життя. Св. Василій є також  знаний в історичній традицій як упорядник церковної богослужби. Особливим знаком цього є відправа в день його пам'яті «Літургії святого Василія Великого».

Наприкінці проповіді владика Ярослав побажав вірним розпочати Новий рік в ім’я Бога, Котрий називається «Ісус Христос» – Месія, що спасає.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори