SDE

У Старому Самборі відзначили День соборності [фото]

25 січня 2017
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
Молитва за Україну, живий ланцюг єднання жителів міста, тризуб з вишиваних рушників від Української молоді Христові, карта з гербами різних міст України від пластунів, вітання мера, коротенька літературна композиція від школярів, концерт у Народному домі -так у Старому Самборі відзначили День Соборності.

22 січня – величний день в історії України. 1919 року на Софіївській площі у Києві був проголошений Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. У цей день також прийнято згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. – прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки.

22 січня 1990-го року. Мільйони українців вишикувалися в справжній живий ланцюг, що розтягся від Києва до Львова. Вони відзначали День Соборності, День своєї української єдності та свободи.

22 січня 2017 року. Цей день випав на неділю. Опісля недільної Служби Божої громада УГКЦ разом з отцем-деканом Михайлом Николином, утворивши ланцюг єднання по обидві сторони дороги від храму Божого, процесійною ходою прийшли до Ювілейного хреста. Тут усі спільно молилися за єдність України, відтак з палким словом до громади звернувся отець Михайло, наголосивши, що українська мрія – це єдність, свобода і незалежність, тому цією акцією старосамбіряни показали, що вони не байдужі до долі України, а є часточкою єдиної, соборної України і хочуть, щоб наша українська земля була вільною, незалежною і щоб нарешті на ній запанував мир і спокій!

З привітальним словом до громади звернувся міський голова Старого Самбора Ігор Трухим, бажаючи, щоб ті страшні події в Україні закінчилися, і ми отримали свою направду Незалежну і Соборну Державу.. Щоб вороги вже ніколине зазіхали на наші кордони, щоб весь світ знав та поважав українців за їх волю, чесність та справедливість, за професійність та працьовитість, за силу та незламність.

Зі змістовною коротенькою композицією виступили школярі обох навчальних закладів міста. А вдалим доповненням свята став тризуб з вишиваних рушників від спільноти «Українська молодь – Христові» та флеш-моб від пластунів, які тримали карти з гербами України, серед яких і  Донецьк, і Луганськ, і Сімферополь. Адже неоголошена війна Росії проти України, окупація Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України «братнім російським народом» - це болюча для нас тема.

І фінальним акордом заходу стало спільне виконання Державного гімну України, виконуючи який усі тримались за руки.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори