SDE

Владика Ярослав у неділю митаря Закхея: Господь не покинув людину після гріхопадіння, а пішов шукати її [фото]

30 січня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
29 січня, в неділю митаря Закхея, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Андрію Буню.

Пояснюючи недільне євангельське читання, владика Ярослав наголосив, що зустріч Ісуса з митарем Закхеєм була знаком Божого спасіння для грішного людства. Адже в Закхеї Бог віднаходить кожну людину, яка після гріхопадіння услід за прародичами Адамом і Євою намагається від Нього сховатись.

У євангельській розповіді, з одного боку, ми бачимо прагнення Закхея зустрітись з Христом. «Людина може змінити те становище, в якому вона опинилася», - зауважив проповідник. Ініціатива людини є передумовою цієї зустрічі, оскільки Бог нічого не робить супроти нашої волі.

З іншого боку, спілкуватись з Богом, отримати прощення гріхів, Закхей зміг завдяки події Різдва. «Господь не покинув людину після гріхопадіння, а пішов шукати її, знаючи, що зможе повернути назад у рай тільки тоді, коли вона сама забажає Його побачити», - додав єпископ.

Бог знаходить нас серед хащ гріха. «Йому не потрібні пояснення, чому ми так далеко відійшли від Нього; Бог хоче тільки одного - щоб ми якнайшвидше прийняли Його у Свій дім», - наголосив владика Ярослав. Важливо, що Господь бачить не тільки наш актуальний стан, але також майбутній - якими ми можемо стати, якщо довіримо Йому наше життя, так як це зробив Закхей.

Наприкінці проповіді владика Ярослав закликав вірних довіритись Ісусові, Який шукає нас, щоб подарувати Своє милосердя і спасіння.

Після завершення Літургії єпископ привітав новопоставленого ієрея Андрія і подякував його батькам, духовним наставникам, які товаришували йому на дорозі до священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори