SDE

Владика Ярослав привітав професора Михайла Шалату з ювілеєм

08 квітня 2017
Друк E-mail
3 квітня в актовому залі головного корпусу університету відбулася святкова ювілейна академія, присвячена 80-річчю від дня народження професора, науковця, публіциста, почесного громадянина міста Дрогобич Михайла Шалати.

Із вітальним словом та благословенням звернувся до ювіляра владика Ярослав Приріз, котрий вручив вітально-подячну грамоту за співпрацю із Самбірсько-Дрогобицькою єпархією УГКЦ, яку зачитав капелан університету отець Олег Кекош.

До привітань Михайла Йосиповича долучилися ректор професор Надія Скотна та голова профкому працівників університету доцент Олена Куцик, бажаючи міцного козацького здоров’я, інтелектуальної сили і довгих літ. Міський голова Дрогобича Тарас Кучма вручив Михайлу Шалаті орден «За заслуги перед містом».

Ведучі академії, старший викладач Ігор Розлуцький та доцент Марія Стецик, зачитали вітальні телеграми, які надійшли на адресу ювіляра, зокрема, від наукового побратима академіка Миколи Мушинки, Інституту літератури імені Тараса Шевченка, за підписом Миколи Жулинського. Від голови Головної ради Товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Павла Мовчана було вручено Михайлові Йосиповичу Всеукраїнську премію імені Бориса Грінченка.

До вітань приєдналися також наукові та творчі побратими зі Львова, зокрема, професори Михайло Гнатюк та Богдан Якимович, земляки із Жидачівщини, колеги з філологічного факультету, вдячні студенти.

Чудові музичні дарунки прозвучали у виконанні чоловічого камерного хору «Боян Дрогобицький» (художній керівник – доцент Петро Гушоватий, концертмейстер – Тамара Козій, соліст – професор Корнель Сятецький) «Пісня про Дрогобич» та «Співанка з Бескиду» (слова Михайла Шалати). Усі присутні мали нагоду насолодитися вокальним співом доцента Ірини Кліш.

На завершення професор Михайло Шалата подякував усім учасникам і гостям академії, продекламував кілька уривків зі своєї багатогранної творчості та наголосив на важливості гуманістичних цінностей в сучасному світі.

Джерело: сайт ДДПУ

Теми: студентське капеланство, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори