SDE

Владика Ярослав: Пречиста Діва навчає нас як осягнути досконалого поєднання з Богом

08 квітня 2017
Друк E-mail
Прес-служба СДЄ
7 квітня, у свято Благовіщення, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав зауважив, що тропар празника Благовіщення урочисто сповіщає: «Днесь спасіння нашого начало». Початок спасіння людського роду став можливим завдяки Пречистій Діві Марії, в лоні якої Син Божий воплотився.

"Містичне воплочення Сина Божого - Його прихід до кожної людини - здійснюється завдяки свобідній згоді", - наголосив владика Ярослав. Містичне воплочення - це таїнство поступового з’єднання та ототожнення християнина з Христом. Тоді він разом з апостолом Павлом може сказати: „Живу вже не я, а живе Христос у мені” (Гал. 2, 20). Ісус Христос зустрічає людину і чекає на її відповідь. Без цього Він не може увійти до людського серця.

Вдивляючись в Пречисту Діву, дізнаємось, що нам потрібно робити, щоб осягнути досконале з’єднання з Богом у Святому Дусі через Христа Господа. "Тому, вирішуючи особисті справи, приймаючи життєво важливі рішення, не цураймося довіритись Богові, а тоді те, що народиться з нашого життя, трудів, зусиль буде святе і велике в очах Божих", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори