SDE

Владика Ярослав відвідав з душпастирським візитом Собор Покрова Пресвятої Богородиці м.Самбір [фото]

17 квітня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
17 квітня, у Світлий понеділок, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці, в м. Самбір.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що свято Христового Воскресіння наповнює всіх радістю, адже людство святкує подію, яка звільнила його від рабського поневолення гріхом і смертю.

"Свято Пасхи справедливо зветься “святом над святами і торжеством усіх торжеств”, бо воно утверджує нашу віру, освячує наше життя та скріплює нашу надію на безсмертя", - наголосив проповідник. Символом воскресіння став пустий гріб - знак безсилля смерті, що не змогла втримати Життєдавця. Натомість відвалений від гробу камінь – це знак того, що впали стіни гріха, що відділяли людину від її Творця, що Рай знову відкрито, а Хрест став джерелом життя.

"Це свідчення про Христову Перемогу Церква покликана нести крізь віки до всіх народів, всупереч гонінням і перешкодам", - додав єпископ. Тепер немає смерті для тих, хто вірить у Христа, але є перехід до Життя вічного. І кожен, хто вмирає задля Істини та справедливості, хто жертвує себе, смиренно служачи ближньому, кого переслідують Христа ради – не гине, але воскресає разом з Христом.

Ангельська звістка про воскресіння Ісуса відобразилась у нашому патріотичному гаслі: «Воскрес Христос – воскресне Україна!». "Наше покоління переживає моменти, коли під час всенародної хресної дороги відбуваються глибинні зміни в свідомості мільйонів людей: ми почали дуже ясно і сильно відчувати та усвідомлювати себе єдиною великою українською християнською родиною", - зазначив проповідник. Незважаючи на те, скільки триватиме цей хресний шлях, кінцева його мета, до якої провадить Господь, - це не смерть, а життя.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Прокатедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори