SDE

Зустріч студентів Самбірського технікуму економіки та інформатики з духівником місцевої молоді – о. Тарасом Рисеєм [фото]

27 травня 2017
Друк E-mail
Днями, а саме у понеділок, 22-го травня, у Самбірському технікумі економіки та інформатики відбулася тепла і довгоочікувана зустріч з настоятелем храму святого великомученика та цілителя Пантелеймона –  отцем Тарасом Рисеєм. У вирі життєвих подій усім нам часто не вистачає саме духовної підтримки і опори, яку нам може дати чи то близька людина, чи мудрий старець, а особливо духовна особа, яка іноді самою присутністю вже нас заспокоює і дає зрозуміти, що ти не сам, з тобою Господь перебуває.

Під час зустрічі о. Тарас розповідав студентам, а це були в основному юнаки, про суть і цінності християнського життя. Молоді люди підготували ряд запитань, які отець окреслив, як виважені екзистенційні думки, на які залюбки давав такі ж глибокі відповіді та залучав студентів до рефлексії.

Основний акцент отець зробив на запитаннях про війну, агресивну поведінку людини і те зло, яке воно несе, а також про християнські закони, за допомогою яких ми можемо подолати зло у собі і навколо себе. Сучасна молодь знаходиться у величезному потоці найрізноманітнішої інформації і далеко не завжди істинної. Ми можемо спостерігати, як люди часто лицемірно прикриваються благородними гаслами, а самі при цьому ставлять перед собою погані цілі і з усіх сил стараються їх досягати. Зараз добрий вчинок може викликати підозру, здивування, за добро людина іноді повинна навіть виправдовуватися, тоді, як злі вчинки часто самозрозумілі і оправдані. Хоча людина з природи є доброю, вона часто не має відваги, чи бажання, чи не навчена робити добро в силу різних обставин.

Отець Трас в духовний спосіб достукувався до сердець молодих людей, щоби посіяти в їхніх душах такі чесноти як милосердя, любов, співчутливість,  добродушність.  Адже без любові до Бога та до ближнього, єдність серед людей була б заснована лише на корисності, інтересі або страху. Віра ж є найкращою основою людських відносин. Отець наголошував на тому, що на жаль  у сучасному світі модно виставляти свою силу на люди, хизуватися своїм нахабством, поводитися так, щоб тебе боялися. Кожна епоха формує своє уявлення про крутого і боягуза, супермена і  лузера. І хоч ці уявлення здебільшого брехливі і штучно сформовані, все ж вони є доволі впливові у суспільстві, тому ігнорувати їх не можна. Кожна слушна нагода поговорити на злободенні теми, зустріти на своєму життєвому шляху наставника і порадника у майбутньому завжди дасть добрі плоди християнської поведінки для нашої молоді.

На завершення зустрічі отець Тарас усіх благословив та побажав щасливого навчання, любити Господа і ближнього, пам’ятати про те, що усі ми маємо певне призначення в житті та є цінними для Бога. Також запросив усіх бажаючих прийти на зустріч молодіжної організації «Українська молодь – Христові» і спільно чинити діла милосердя. Отож ми кажемо: «Із нетерпінням чекатимемо на нові зустрічі!».

Завідувач навчально-методичного кабінету
Самбірського технікуму економіки та інформатики
Уляна Пріць 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори