SDE

Владика Ярослав: Через Церкву Бог поширив Свій завіт на всі народи землі, зробивши її від самих початків вселенською [фото]

08 червня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
4 червня, у свято П’ятидесятниці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив в м. Борислав богослужбову каплицю Зіслання Святого Духа і катехитичний центр ім. Патріарха Йосифа (Сліпого).

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що празник П'ятидесятниці запрошує християн визнати свою віру в присутність і дію Святого Духа і призивати Його зішестя на Церкву та увесь світ. "Святий Дух є даром, якого Христос випросив і постійно випрошує у Небесного Отця для своїх послідовників", - сказав проповідник.

Проповідник зазначив, що подія освячення богослужбової каплиці символічно відбувається у свято П’ятидесятниці, коли Господь заснував Свою Церкву. "У день Зіслання Святого Духа родиться і починає діяти Христова Церква, Святий Дух її провадить, просвічує, освячує, зберігає на дорозі правди і ворота пекельні її не подолають", - наголосив владика Ярослав.

Перебуваючи в Церкві, Святий Дух оживляє її. "Церква не походить з волі людини, з роздумів чи вмінь людини чи з її організаційних здібностей, бо якщо би це було так, то вона вже давно б згасла, так само як проминає кожна людська річ", - наголосив єпископ. Через Церкву Бог поширив Свій завіт на всі народи землі, зробивши її від самих початків вселенською. "Отож вона обіймає увесь світ, долає всі расові, класові та національні кордони, об’єднує людей у сповідуванні Триєдиного Бога", - додав проповідник.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Роману Василіву та священикам, які душпастирюють на цій парафії. Єпископ також подякував усім жертводавцям, будівничим і вірним, які в різний спосіб підтримували будівництво каплиці й катехитичного центру.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Бориславський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори