SDE

Два дні свят у лавах організації «Українська молодь – Христові» м. Самбора [фото]

05 липня 2017
Друк E-mail
1 липня у катехитичному домі парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора, відбулися вибори Голови місцевого осередку організації «Українська молодь – Христові». У цьому дійстві взяли участь більше півсотні молодих людей. Духівник організації, о. Тарас Рисей, після молитви, розповів присутнім про умови голосування та вимоги до кандидата. З його слів стало очевидно, що Голова «УМХ» в першу чергу має бут особою високої моралі та практикуючим християнином. А вже тоді: добрим організатором, безсумнівним ініціативним лідером, здатним творити спільноту та відкриватись на нових друзів… Більше того, отець висловив побажання, щоб Голова і духівник дивилися в одну сторону і були соратниками у баченні творення та розвитку спільноти. Опісля, від імені цілої організації, подякував Тані Шпак, котра аж два роки обіймала найвищу спільнотну посаду і побажав їй ще більших злетів та саморозкриття.

Коли настав час голосування, всі почали співати «Ісусову молитву». Кандидатів на посаду Голови «УМХ» виявилося п’ять. Здавалося б зовсім небагато, однак, все було не так просто. Процес голосування змушено переріс аж у чотири тури. Було по-справжньому гаряче. З розривом у кілька голосів перемогу здобула випускниця СШ № 1, колишній президент цього навчального закладу, срібна медалістка, Голова спільноти «Ноїв Ковчег», учасниця молодіжного рок-гурту «Зорі-Роси» – Ірина Славич. Радощам не було меж! Всі плескали у долоні, радіючи, що нарешті це звершилося. Духівник спільноти привітав новообрану Голову, побажав їй витривалості, смирення та вміння співпрацювати з усіма членами «УМХ», а тоді вручив символічні корону та жезл влади. Замісником Голови була обрана Іриною Славич випускниця СШ №7, золота медалістка, відома у Самборі аніматорка, лідер та активістка – Марія Вачинич, котра зайняла друге місце у виборах по кількості набраних голосів.

В неділю, 2 липня, о 13:00, відбулась урочиста Літургія з посвяченням нових членів організації «УМХ». Службу Божу очолив отець Тарас Рисей. У своїй проповіді він закликав новобранців зрощувати віру у Бога, живитись Словом Божим та взоруватись на святих, читаючи щоденно їхнє «Житіє». Також запросив якомога частіше брати участь у Євхаристії і таїнстві Покаяння. По закінченні богослужіння, отець Тарас поблагословив «УМХ»-івські хустини, а нові члени склали перед Богом присягу учасника організації. Ввечері у стінах капеланського центру «Ноїв Ковчег» відбулось веселе святкування. Новобранці «УМХ» влаштували справжнісінький концерт та частування. Кожен з них намагався проявити свій талант. Тут звучали і пісні, і мелодії, і вірші, і дотепні жарти… Деякі учасники продемонстрували свої твори мистецтва. Марія Городиська подарувала духівникові, своїми руками намальований, його портрет у стилі дружнього шаржу, а Ірина Липак – вручила, змайстрованого нею, прекрасного сувенірного ангелика. Також цього вечора відбулось призначення Голови спільноти «Ноїв Ковчег». Очільниця «УМХ» - Ірина Славич, на цю посаду обрала Марту Білу,ученицю Самбірської гімназії, котра вже здавна проявляє свої лідерські здібності. Вона також є вокалісткою вищезгаданого рок-гурту «Зорі-Роси». Новопризначену Голову поспішили привітати всі. Їй вручили велиииикий букет троянд і побажали у «Ноєвому Ковчезі» розквітнути талантами ще більше на славу Божу та добро Його дітей…

За повідомлення УМХ м. Самбора

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори