SDE

У Катедральному соборі відбулись дияконські свячення

12 липня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
9 липня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення брату Євгену Вороновському, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив вірним значення недільного читання про зцілення гадаринських біснуватих. Гадаринський край належав до Декаполісу - союзу десяти грецьких міст, що знаходились по той бік Йордану. Населення цієї округи становили, як правило, погани. На це, зокрема, вказує випасання на цих теренах свиней. "Ісус прийшов до гадаринського краю, щоб засвідчити: Його благовість скерована не тільки до юдеїв, але до всіх народів", - сказав проповідник.

Духовний стан гадаринських біснуватих, що вийшли назустріч Ісусові, виявляв їх поневолення злим духом. "Святий Іван Золотоустий твердить, що дві вищезгадані особи – це втілення природи того, хто зветься дияволом, бо саме диявол розділяє, закликає до агресії й ненависті", - пояснив проповідник. Дорогу дияволу до людини прокладає гріх, який паралізує її, перешкоджаючи творити добро. "Але при зустрічі з Господом, коли йдеться до Нього наполегливо, зі свідомістю, що тільки Він єдиний спроможний відпустити гріх, розірвати його окови, стається чудо духовної свободи", - наголосив владика Ярослав.

Наприкінці проповіді єпископ закликав вірних через участь в Святих Тайнах і ревну молитву ставити в центрі свого життя Ісуса Христа. "Якщо Він стане в центрі нашого життя, то ми станемо вільні від зла, ненависті, вільні від того, що нас поневолює", - додав проповідник.

Після завершення Літургії єпископ привітав новопоставленого диякона Євгена і подякував його батькам, духовним наставникам, які товаришували йому на дорозі до священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори