SDE

Богдану Сольчанику виповнилося би 32 [фото]

03 серпня 2017
Друк E-mail
Фото Андрія ТОПІЛЬНИЦЬКОГО
Бо кращі йдуть, щоб нам зцілити рани, своєю мукою уберегти живих, своєю жертвою розбити нам кайдани, аби козацтва дух у нас не втих…

Двадцять вісім років. Правда ж, чудові роки життя, найкращі: час кохати, час творити. Молодеча кров кипить, дух бадьорий, не проминає жага до нових звершень та відкриттів, кожен новий день несе радість молодості. А потім несподівана, насильна смерть все це обриває, гасить той вогонь. Наче міцне, струнке дерево, що дає щедрі плоди і раптово в його стовбур вганяють лезо сокири. Снайперська куля в лютому 2014 року обірвала життя, що йшло на злет. Богдан Сольчаник - яскравий представник молодого покоління українських інтелектуалів, поетів, науковців, будівничих нашого майбутнього, патріот, що віддав життя за Україну.

25 липня, в день народження Богдана, в Старому Самборі вшанували героя. У храмі Миколая отець-декан Михайло Николин відслужив Божественну Літургію та панахиду, а наші юні пластуни провели виступ-реквієм: декламували поетичні рядки полеглого патріота, а також присвятили Богдану Сольчанику пісню "Лист до мами". Діточки з ДНЗ "Дзвіночок" принесли для славного старосамбірянина квіти, які представники Пласту віднесли опісля на Богданову могилу. Слід віддати належне керівнику та вихователям дошкільного закладу за участь  малечі, яку не злякав дощик. Як завжди, активні наші пластуни. Отець-декан подякував усім, хто прийшов у цей день до храму, а від людей щира дяка священику за Боже слово та духовний супровід. Вічна пам'ять Богдану Сольчанику та всім борцям за світле українське майбуття.

Андрій ТОПІЛЬНИЦЬКИЙ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори