SDE

Владика Ярослав освятив в м. Мостиська храм Зіслання Святого Духа [фото]

28 серпня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
27 серпня у м. Мостиська відбулось освячення храму Зіслання Святого Духа. Чин освячення здійснив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Відтак архиєрей відслужив Божественну Літургію у співслужінні о. Тараса Шпега, декана мостиського, о. Володимира Пустельника, декана судовишнянського, о. Любомира Макарчука, адміністратора парафії, і священиків мостиського деканату.

Пояснюючи недільне Євангеліє про багатого юнака, владика Ярослав наголосив, що порада Ісуса юнакові вказує на найкращий вид інвестицій: “Усе, що маєш, роздай бідним, і матимеш скарб на небі”. Така інвестиція принесе прибуток не одному чи двом поколінням, а у вічності. Христос, немовби заперечує життєву приповідку – «з собою з цього світу нічого не забереш». Він переконує нас, що допомагаючи бідним, голодним, самотнім, вмираючим, покинутим, страждаючим, ми відправляємо своє багатство попереду себе у вічність.

Владика Ярослав зазначив також, що як і колись, так і сьогодні люди ставлять собі багато різних питань, які стосуються духовного життя: як «бути людинoю»? Як нaвчитися мистeцтвa життя? Якa дoрoгa вeдe дo щaстя? Що маю зробити, щоб мати життя вічне? Відповіді на них можемо почути в храмі.

Храм – це місце спілкування людини з Богом. «Люди завжди будуть потребувати Бога, навіть в епоху, коли у світі панує науковий прогрес, новітні технології, глобалізація, тощо: Бога, Який відкрив Себе нам в Ісусі Христі та єднає нас у Вселенській Церкві, щоб ми з Ним і через Нього навчалися правдивого життя, щоб ми зберігали й утілювали критерії справжньої людяності», - наголосив владика Ярослав.

Після завершення богослужіння єпископ привітав громаду вірних зі знаковою подією – народженням нового Божого храму. «Ми спорудили цей храм рукотворний, щоб він допомагав нам розбудовувати храм нерукотворний, яким є кожна людина», - сказав владика Ярослав. Єпископ подякував о. Любомиру Макарчуку, жертводавцям і будівничим, які трудились над зведенням нової святині.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: освячення храму, Мостиський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори