SDE

Вийшли друком три чергові видання викладачів й студентів Дрогобицької духовної семінарії

22 грудня 2017
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
Нещодавно побачили світ кілька книг видавництва Дрогобицької духовної: «Вступ до екуменізму», «Богомудрі учителі. Святі Кирило і Методій» та черговий випуск «Наукових записок Дрогобицької духовної семінарії».

Книга «Вступ до екуменізму» вийшла в серії «Навчальні матеріали. Богослов’я» і в її основі покладено курс лекцій о. Романа Андрійовського з екуменізму в Дрогобицькій духовній семінарії у 2010-2016 рр. На 328 сторінках автор розглядає історію екуменічного руху, презентує основних його учасників, змальовує головні етапи поступу та сучасний стан екуменічних стосунків з перспективи Церков католицького сопричастя. Значне місце приділяється опису екуменічної ситуації в Україні. Відображено особливості православного ставлення до екуменізму. Книга адресована священнослужителям, семінаристам, студентам богословам, катехитам і всім тим, хто прагне поглибити свої знання про взаємовідносини та пошук єдності між різними Церквами і церковними спільнотами впродовж історії та на сучасному етапі.

Збірник «Богомудрі учителі. Святі Кирило і Методій» містить три статті о. Горазда Андрія Тимковича про святих солунських братів Кирила і Методія, без яких важко уявити історію християнства у Східній і Центральній Європі. Як додатки у збірнику опубліковано: у перекладі з церковнослов’янської «Найстарша церковнослов’янська вірша» та «Прогласіє святого Євангелія», написані Константином Філософом під час моравської місії, тексти яких зібрав, структуризував і видав Іван Франко. Також до уваги читачів подаються переклади «Житія Константина» і «Житія Методія» з коментарями. Усі переклади як із словацької, так і з церковнослов’янської, а також спорядження наукових коментарів до Житій, здійснено прот. Іваном Гаваньо. Книга призначена для широкого кола читачів, які цікавляться історією слов’янських народів.

Черговий випуск «Наукових записок Дрогобицької духовної семінарії» вміщає матеріали ІІІ Міжсемінарійної науково-практичної конференції «Незламні свідки віри християнської. Мучеництво: історія і сьогодення», яка пройшла 2-4 грудня 2016 р.Б. у рамках святкувань 20-ліття Дрогобицької семінарії. У цьому заході взяли участь студенти всіх греко-католицьких семінарій в Україні, крім Ужгородської.  Збірник поділений на дві частини. У першій опубліковано доповіді пленарних засідань конференції: о. д-р Мирон Бендик, «Мучеництво та ісповідництво в сучасному світі: кровне та безкровне свідчення віри»; о. Ігор Цмоканич, «Мучеництво в Біблії: жертва та свідоцтво»; о. д-р Роман Федько, «Мучеництво у святоотцівській спадщині»; п. Ігор Бриндак «Мучеництво в історії Київської Церкви Х-ХІХ ст.: маловідомі сторінки»; ієром. Полікарп Марцелюк (ЧСВВ), «Новомученики УГКЦ та їхнє свідоцтво віри»; д-р Олег Цимбалюк «Прослава і почитання мучеників. Сучасна практика Католицької Церкви та досвід Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ». У другій частині збірника містяться доповіді делегатів-семінаристів, розділені на три тематичні секції: «Свідчення віри у Святому Письмі та Переданні Церкви», «Мучеництво та ісповідництво в історії Київської Церкви» та «Мучеництво та ісповідництво в сучасному світі: кровне та безкровне свідчення віри»).

З питань придбання книг видавництво просить звертатися у секретаріат семінарії або за електронною адресою.

Джерело: сайт ДДС

 

Теми: семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори