SDE

Святий Миколай завітав до дітей-сиріт в Старому Самборі [фото]

22 грудня 2017
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
Для когось рік проминув, як мить, а для когось приніс болючі моменти та спогади - таке воно життя. Ось і для кількох дітей Старосамбірщини 2017 рік, на жаль, приніс болючі втрати. Маю на увазі те, що на вже традиційну акцію у переддень свята Миколая прийшли цьогоріч деякі діточки вперше.

Отож, вже усталеною традицією церква Святого Миколая у Старому Самборі збирає з нагоди улюбленого свята малечі дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Таких дітей в Старому Самборі є 50. Також були запрошені 8 дітей, батьки яких загинули у зоні АТО. Традиційно організаторами свята стали парафіяни УГКЦ разом зі своїм настоятелем отцем-деканом Михайлом Николином, Союз Українок та служба у справах дітей Старосамбірської РДА.

Що може бути найважливіше для цих дітей, на долю яких випали особливі випробування, коли у такому ранньому віці їм доводиться бачити життя у не найяскравіших барвах. Лише Господній супровід. Тому й розпочалося свято з молебеню у церкві, опісля якого отець Михайло розповів дітям повчальну казочку про три свічечки, змістом якої є розуміння про істинні чесноти: віру, надію, любов.

Відтак, також вже традиційно, дітей було запрошено до парафіяльної світлиці - приміщення "Карітасу". На столі чекали теплий чай, канапочки, солодощі, фрукти, сочки. Цьогоріч дітям не показували театралізованих інсценізацій, натомість отець Михайло запропонував сміливцям поділитися своїми талантами. Запросив до розмови і їхніх опікунів. Хтось із них висловлював слова вдячності за увагу до таких діток, а хтось із дорослих мовчки втирав сльози з обличчя.
О. Михайло Николин наголосив, що істинний зміст свята Миколая у тому, аби бути доброчинцем, бачити і піклуватися про тих, хто потребує підтримки, помочі, дружнього плеча. Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти полеглих Героїв - вони особливі. Якщо вони серед нас - всіляко намагаймося розфарбувати їхні будні у веселкові фарби.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори