SDE

Владика Ярослав: Бог запрошує нас прийти до Нього і стати Його благовісниками

25 грудня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз)
24 грудня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Коментуючи недільне Євангеліє, владика Ярослав сказав: «Сьогодні ми довідуємось про те, що християнське життя розпочинається із запрошення від Господа: Приходьте!». Отож, ми можемо підходити ближче до Бога, знаючи, що Він весь час йде нам назустріч.

«Ми можемо прийти до Нього у молитві, у наверненні, у часі передріздвяного посту, коли приготовляємось святкувати Його прихід до нас», - наголосив проповідник. Бог прийшов до нас у Різдві, щоб ми могли прийти до Нього в таїнствах спасіння. Він повторює до нас ті ж самі слова, що сказав Закхеєві: «Злазь швиденько. Сьогодні я маю бути в твоєму домі». Це означає, що Христос бажає замешкати в нас у Пресвятій Євхаристії.

Ісус запрошує нас прийти до Нього, бо знає як багато тягарів несе на собі людина. «Він знає наскільки ми сильно бажаємо справжнього миру і сенсу в житті. Він знає як багато всього нас розчаровує. Він знає рутину нашого життя, як часто ми знеохочені. Він знає, що означає прожити половину життя і зрозуміти, що не досяг усього, що бажав досягнути в цьому житті у ділі спасіння. Він знає, що означає тривожитись, старіти, ... Він знає як усі ці почуття впливають на нас і тому запрошує нас прийти до Нього», - пояснив владика Ярослав.

Сприятливим моментом для зустрічі з Богом є теперішня мить. «І ось тепер час сприятливий, ось тепер день спасіння» (2 Кор. 6,2), - пригадує святий Павло. «Теперішнє у Господі є тією точкою, коли час торкається вічності, а мета часу – дати нам можливість прийти до Бога, щоб відповісти на Його запрошення», - додав єпископ.

Однак прихід до Бога є тільки початком духовного шляху. Прийшовши і пізнавши Христа, далі людина повинна нести цю благовість у світ. «Ми стаємо слугами, про яких згадується у сьогоднішньому Євангелії: «Ідіть швидко на шляхи та стежки міста і приведіть бідних, калік, сліпих і кульгавих... Ідіть на дороги і під огорожі і скликайте людей, щоб прийшли, щоб мій дім наповнився»», - сказав у підсумку владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори