SDE

Проголошено Ювілейний рік з нагоди 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії [відео]

16 січня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Фрагмент ікони Ювілейного року
14 січня декретом владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, відбулось проголошення Ювілейного року з нагоди 25-ліття Самбірсько-Дрогобицькій єпархії. Ювілейний рік триватиме з 14 січня 2018 року Божого по 13 січня 2019 року Божого.

У декреті єпископа говориться, що Самбірсько-Дрогобицька єпархія як одна зі спадкоємиць давньої єпископської кафедри Київської Церкви була створена 12 липня 1993 року Божого грамотою світлої пам’яті Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського, Глави УГКЦ.

У своєму посланні з нагоди Ювілейного року, яке отримає кожна родина єпархії, владика Ярослав зауважує, що у 2018 році єпархія згадуватиме ще кілька пам'ятних дат: 1030-річчя Свято-Володимирового Хрещення Русі-України та п’яті роковини від смерті першого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії - владики Юліяна (Вороновського).

Подія Хрещення Русі-України пригадує те, що Самбірсько-Дрогобицька єпархія, хоч і є відносно молодою, проте постала вона не на порожньому місці, а як спадкоємиця однієї з найдавніших єпископських катедр України – Перемишльсько-Самбірсько-Сяноцької.
 
"Народна мудрість каже: «Хто знає своє минуле, той має майбутність». Ми пам’ятаємо славну історію древньої Перемишльської єпархії та вдячні її провідникам-єпископам, численним представникам її духовенства, монашества і мирянства за переданий нам дар міцної та свідомої християнської віри. Ми сподіваємося, що Господь і надалі щедро посилатиме ревних працівників на Христовій ниві – гідних спадкоємців древніх духовних традицій", - йдеться в посланні єпископа Самбірсько-Дрогобицького.

У 2018 році духовенство й вірні єпархії споминатимуть також п’яті роковини переставлення першого правлячого архиєрея нашої єпархії – владики Юліяна. "Його геройське свідчення віри в часи переслідувань, надзвичайна пастирська ревність, коли наша Церква поставала з попелища катакомб, велика любов до Бога і свого народу стали тими наріжними каменями, які Боже Провидіння поклало у фундаменти новоствореної єпархії, запевняючи їй динамічний зріст і розвиток", - говориться в посланні владики Ярослава.

За словами владики Ярослава, Ювілейний рік започатковується для того, що подякувати Богу і прославити Його "за численні дари і благодаті, якими Він неустанно супроводжує Самбірсько-Дрогобицьку єпархію, а також щоб висловити належну вдячність усім тим, хто спричинився до зародження, відновлення і розвитку її церковних організмів".

Ювілейний рік - це нагода подякувати Богові за кожного вірного. "Всі ви – священнослужителі, богопосвячені особи, миряни – є найбільшим Божим даром для нашої єпархії", - говорить владика Ярослав.
 
Наприкінці свого послання єпископ запрошує усіх людей доброї волі долучитись до ініціатив, які реалізовуватимуться з нагоди Ювілейного року, і скористатись з пов’язаних із ними духовними дарами. "Нехай цей період святкувань також стане нагодою кращого пізнання нашої церковної традиції – справжньої скарбниці, з якої маємо сміливо черпати наснаги для розбудови нашого майбуття", - йдеться в посланні.

Ювілейний рік має стати для вірних спонукою і нагодою для відновлення власної віри. "Нашим завданням і покликанням сьогодні є витривало плекати святу віру, дбайливо передавати її дітям і внукам та мужньо визнавати її перед світом", - наголошує владика Ярослав. Подяка за дар святої віри, очищення серця та обнова родин, молитовних спільнот, парафіяльних громад і всієї єпархії є головною метою ювілейних святкувань.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), 25ліття єпархії, ювілейний рік

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори