SDE

Владика Ярослав: Смирення – це особлива ознака молитви, спроможна привернути увагу Всемогутнього

28 січня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
28 січня, у Неділю митаря і фарисея, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив вірним Притчу про митаря і фарисея, яка читалась цієї неділі. "Фарисей вважав себе великим праведником, йому здавалось, що мав чим пишатися, стояв перед Богом, а одночасно був далеко від Нього, тому що був гордий", - зазначив єпископ. Фарисей вважав, що стане досконалим завдяки виконанню приписів закону.

"Натомість митар, який був публічним грішником і не мав ніяких добрих діл, щоб їх представити перед Богом, стояв з самого заду храму, не смів підвести очей до неба, бо не мав нічого доброго, що б міг представити. Він лише молився: «Боже, милостивий будь мені грішному»", - зазначив проповідник. Наприкінці притчі Господь наголосив, що митар вийшов з храму оправданий, а фарисей - осуджений.

Далі владика Ярослав сказав, що митар навчає нас прикмет успішної молитви. "Смирення – це особлива ознака молитви, спроможна привернути увагу Всемогутнього, без смирення молитва перетворюється на самовихваляння, а віра на самовиправдовування, нема молитви без смирення, нема смирення без усвідомлення власного гріха", - наголосив проповідник. Молитвою, повною духа надії, християнин повинен засвідчити, що справді очікує допомоги тільки від Господа, вона повинна мати дух покори і довір’я Богу, як провіднику нашого життя.

Владика Ярослав закликав вірних, готуючись до Великого посту, просити в Господа благодать покаяння та смирення. "Не порівнюймо себе з іншими, але тільки з Ісусом Христом. Він нехай буде в ці дні завжди перед нашими очима", - наголосив проповідник.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори