SDE

Владика Григорій очолив Хресну дорогу "Пресвята Богородиця – Одигітрія українського народу", яка відбулась на Старосамбірщині [фото]

13 березня 2018
Друк E-mail
Фото Степана ПАВЛІШАКА
11 березня, у Хрестопоклонну неділю, на Старосамбірщині відбулась Хресна дорога – Пресвята Богородиця Одигітрія українського народу від Старого Самбора до селища Стрілки. Кількатисячну колону очолив владика Григорій Комар – єпископ-помічник єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Розпочалося молитовне паломництво від церкви св.Миколая м.Старого Самбора .У вступному слові декан Старосамбірський о.Михайло Николин сказав, що вирушаємо у дорогу з іконою Покрови Богоматері, написаної до ювілею 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії. На ній зображено шість Богородичних ікон, які знаходяться на теренах єпархії. А це – Самбірська, Грушівська, Рудківська, Тишковицька, Билицька, Пацлавська (Губицька).

З уст декана отця Михайла Николина учасники ходи довідались про історію Самбірської Богородиці, а про інші під час зупинок за маршрутом у селах Тершів, Спас, Бусовисько, Верхній Лухок, Стрілки, а також біля капличок.

Протягом всієї Хресної дороги її учасники разом із семінаристами Дрогобицької духовної семінарії Віталієм Миською, Михайлом Карпінцем та Євгеном Карпінцем  співали духовні пісні. Дехто міг навіть приступити до сповіді.

dor1

 

Разом з владикою, молільниками у Хресній ході взяли участь греко-католицькі священики Старосамбірщини: отці Михайло Николин, Володимир Паращинець,.Петро Сюсько, Ігор Подан, Андрій Гладкий, Михайло Постолюк, Антон Маличкович, Василь Тернавський, Микола Делінкевич, Роман Гром, Андрій Коваль, Мар'ян Мащикевич, Віталій Дзиндзюра та отець Юстин Мидзка ЧСВВ.

Завершилася Хресна хода останньою стацією у храмі Покрова Пресвятої Богородиці с. Стрілки.У своєму слові владика Григорій Комар подякував всім прочанам за жертовну участь, а організаторам за проведену роботу. І при цьому він наголосив, що правдивою є та дорога, яка веде до Бога.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори