SDE

У Старому Самборі вшанували жертв Чорнобильської трагедії

01 травня 2018
Друк E-mail
Фото парафії св. Миколая, м. Старий Самбір
Минулого тижня, 26 квітня на центральній площі Старого Самбора на 32 річницю пам’яті жертв Чорнобильської трагедії зібрались містяни, учні обох шкіл та гості міста, усі хто виношує в серці пам'ять ще свіжих подій техногенної катастрофи.

Процесійно на чолі з отцем деканом Михайлом Николином у спільній поминальній молитві- панахиді згадали ліквідаторів трагедії на ЧАЕС. Довкола хреста діти тримали в руках 32 свічки як символ пам’яті. Отець Михайло акцентував увагу присутніх до світла свічки – як пам'ять про душі жертв Чорнобиля, які не сміємо забутими. Пам'ять як свічка – не має загаснути.

Опісля панахиди віршований вінок пам’яті склали учні двох загальноосвітніх шкіл, пригадавши усім страшні миті техногенної аварії. Орест Бонк, голова райдержадміністрації, наголосив усім присутнім, що 26 квітня розпочалася битва незахищених людей з убивчим атомом. Із сумом та болем у серці згадуємо весну1986-го року. Ми маємо докласти усіх зусиль, аби трагедія на ЧАЕС не затерлася у пам’яті майбутніх поколінь. Схиляємо голови перед захисниками.

Життя - ось дарунок, яким ми на жаль так часто нехтуємо. Саме цю можливість подарували усім нам ліквідатори у Чорнобилі. Більшість із них немає в живих. Найбільшою подякою залишається пам’ятати.

За повідомленням парафії св. Миколая, м. Старий Самбір

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори