SDE

14 випускників Дрогобицької семінарії отримали нижчі свячення

18 червня 2018
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
16 червня, розпочався новий етап в житті випускників Дрогобицької Духовної Cемінарії 2018 року Божого. У цей день 14 студентів отримали дипломи та нижчі свячення. З цієї нагоди Архиєрейську Божественну Літургію відслужив преосвященний владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священнослужителів ректорату, викладачів, а також рідних і близьких випускників.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що цією завершальною молитвою усі присутні складають Богові подяку за тих братів-випускників, які завершили навчання і стали на шлях безпосереднього приготування до тайни священства. "Людське життя складається з певних логічних етапів, серед яких навчання займає визначне місце. Це час, коли ми з особливими стараннями та допомогою досвідчених осіб здобуваємо і розвиваємо у собі якості та навики, від яких у майбутньому залежатиме успішність нашого служіння іншим", - сказав єпископ.

Пригадуючи присутнім, що в цей день Церква святкує свято Співстражданння Пресвятої Богородиці, проповідник сказав: "Пресвята Богородиця Марія – образ щедрої відповіді на Божу благодать. Наслідуючи Її життя Господь дарує нам силу і світло, щоб обожнилось наше земне буття, наше повсякденне життя". Співстраждаючи своєму Синові при хресті, Пресвята Діва навчає нас пізнавати й любити розп'ятого Христа.

DSC04293

У співстражданні Богородиця стає матір’ю Церкви, матір’ю християн і всіх людей. "Вона не нарікає, не просить про кару для мучителів Ісуса, вона співстраждаючи з Сином відкриває також своє серце, щоб воно стало тихою пристанню для тих, що хочуть спастися, що загубилися у цьому світі ненависті і злоби", - пояснив єпископ. Врешті, її приклад навчає і нас вчитись любити ближніх і співстраждати їм. 

Наприкінці Божественної Літургії випускники семінарії отримали з рук преосвященного Ярослава нижчі свячення (свіченосця, читця-співця та піддиякона). Єпископ подякував усім, хто причинився до духовного та інтелектуального виховання цьогорічних випускників. Ректор семінарії, о. Мирон Бендик, подякував владиці Ярославу за постійну турботу та опіку над семінарією. Під час святкової трапези настоятелі, викладачі та батьки побажали своїм вихованцям: "В добру путь, випускники!", а тепер вже колишні семінаристи подякували усім, хто вніс свій вклад у їх інтелектуальний та духовний зріст.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори