SDE

Владика Ярослав уділив священичі свячення

18 червня 2018
Друк E-mail
Фото Прес-служби СДЄ
17 червня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Дмитру Фокіну.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що євангельське читання цієї неділі спонукає слухачів задуматись над темою служіння Богові, а також над тим, яку увагу ми приділяємо життєвим клопотам. Ісус радить: «Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться» (Мт. 6, 33). Краще зрозуміти цей Господній заклик допомагають слова апостола Павла, в яких пояснюється, як слід розуміти Царство Боже: «Царство Боже не їжа і не пиття, а праведність, мир і радість у Святому Дусі» (Рим. 14, 17).

Отож Бог звертає увагу людини на те, чого їй передусім слід шукати. "Зрозуміти біблійне значення цих слів - означає зрозуміти важливість пріоритетів, які перед нами ставить Господь", - наголосив проповідник. Людина стає праведною, коли будує правильні стосунки з Богом та іншими людьми. "Відтак праведність приносить щастя, спасіння, свободу, невимушеність, мир", - додав єпископ. Коли людина живе так, в її серці оселяється мир, який створює передумови для радості.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав ієрея Дмитра з прийняттям тайни священства. Єпископ відзначив, що вагому роль у приготуванні кандидата до цієї тайни відіграло родинне оточення, а також семінарія, в якій навчався новопоставлений ієрей.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори