SDE

Владика Ярослав: Перемогти зло може лише той, хто вірить у Бога [фото]

06 серпня 2018
Друк E-mail
Прес-служба СДЄ
5 серпня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію с. Корналовичі на Самбірщині. Цього дня духовенство й вірні Дублянського деканату святкували 1030-ліття Хрещення Руси-України і 25-ліття створення Самбірсько-Дрогобицької єпархії. З цієї нагоди владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію в співслужінні о. Григорія Жука, декана дублянського і адміністратора парафії, та священиків дублянського деканату.

Євангеліє 10-ї неділі після П'ятидесятниці розповідає про те, як Ісус зцілив одержимого юнака, якого злий дух намагався погубити, кидаючи у вогонь і воду. Коментуючи євангельську розповідь, владика Ярослав зауважив, що приклад батька, який у розпачі й зневірі веде свою дитину до Ісуса, навчає нас, де слід шукати порятунку в безвихідних ситуаціях. «Ми так часто намагаємося допомогти ближнім у потребі, але цілісність людини може бути відновлена тільки самим Богом. І тому ми повинні пам’ятати, що послані в цей світ для того, щоб кожного потребуючого приводити до Христа, приносити їх у своїх молитвах, стати настільки прозорими, настільки непомітними, щоб люди самі ввійшли у спілкування із Господом. І тоді стається диво Божої благодаті», - додав єпископ (див. повний текст слова).

Крім того, у цій події ми бачимо безсилість молитви апостолів, які нічим не могли заради біді хлопця. Тому вони прийшли до Христа, питаючи, в чому полягала їхня помилка. Господь каже їм про малу віру. «Перемогти зло може лише той, хто вірить у Бога», - пояснив проповідник.

Для віруючої людини немає нічого неможливого, бо у своїх думках, вчинках і бажаннях вона вміщає Бога і Його силу. «І навіть тоді, коли в якійсь боротьбі людська сила не здатна чогось змінити, через віруючу особу проявляється вся сила божественної благодаті», - додав владика Ярослав.

Далі Ісус пояснює апостолам, що силу для вигнання цього роду бісів дає людині молитва й піст. «Віруюча людина, яка чуває у молитві й пості, очищається, просвітлюється і єднається з Тим, до кого взиває в молитві. Вона сповнюється Богом, і через неї Господь може творити неможливі для людини діла", - сказав єпископ. Тобто, щоб бути здатним мати велику віру до Бога, треба пройти шляхом молитви й посту. 

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував духовенству Дублянського деканату за ревне служіння в Христовому винограднику.

Після обіду відбувся святковий концерт, в якому взяли участь діти і молодь деканату. Владика Ярослав звернувся до присутніх із повчальним словом. Учасники святкового концерту привітали свого Архиєрея. Під час концерту прозвучали пісні та вірші на славу Бога і України. Концерт пройшов в атмосфері високого духовного піднесення. На завершення концерту до слова був запрошений о. Григорій Жук, який подякував всім присутнім за участь у концерті, а також катехитові Іванні Масинець за підготовку і організацію святкування ювілею. Концерт завершився подячним словом Архиєрея, який уділив присутнім пастирське благословення.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори