SDE

Владика Ярослав відвідав парафію с. Жукотин на Турківщині [фото]

26 серпня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
26 серпня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію св. Йосафата с. Жукотин на Турківщині. У співслужінні о. Андрія Батога, адміністратора парафії, священиків, що прибули з-поза меж єпархії, та місцевого духовенства владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію. Перед початком богослужіння у храмі було виставлено для почитання мощі св. Йосафата.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив вірним Притчу про виноградник, яка читалась цієї неділі. Виноградником Святе Письмо називає вибраний Божий народ - Ізраїль. "Господь Бог не просто насадив цей виноградник, але Він довірив його людині і протягом історії посилає до неї Своїх посланців, тобто пророків, всіх тих, хто несе Його слово", - сказав проповідник.

Крім того, Бог очікує від людини плідної праці в Його винограднику. "Кожний, хто покликаний до праці у винограднику, повинен віддати його Господареві плоди у свій час. Ми не маємо права привласнити собі ані Його власності, ані плодів", - зазначив єпископ.

Також Отці Церкви тлумачили образ виноградника як символ життя людини, її особистих обдарувань, які вона отримала від Господа. "Важливо зрозуміти, що ми не є господарями цього винограднику,  в особистому, родинному та суспільному вимірі, а лише його управителями, які повинні плекати, розвивати Божі дари і у відповідний час приносити Богові плоди", - пояснив владика Ярослав.

Притча про виноградник зображує Бога як довготерпеливого господаря, сповненого щедрості, довіри й справедливості. Подібно як орендарі думали, що, вбивши сина господаря, зможуть забрати собі виноградник, так сьогодні багато людей вважають, що Бога нібито немає. "Отець Небесний помістив нас у Свій виноградник з довірою, і одного дня, коли Він прийде, то матиме право очікувати від нас плодів нашого життя, у яке Він інвестував дари відкуплення Свого Єдинородного Сина Ісуса Христа", - наголосив єпископ.

Після завершення Літургії владика подякував о. Андрію Батогу за душпастирське служіння, а громаді вірних побажав, щоб храм завжди був для всіх місцем зустрічі з Богом.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Турківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори