SDE

У Славському деканаті відсвяткували 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

28 серпня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
28 серпня, у свято Успення Пресвятої Богородиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію смт. Славське на Сколівщині. Цього дня духовенство й вірні Славського деканату святкували 1030-ліття Хрещення Руси-України і 25-ліття створення Самбірсько-Дрогобицької єпархії. З цієї нагоди владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію в співслужінні о. Андрія Петришина, декана славського і адміністратора парафії, та священиків славського деканату.

Звертаючись до вірних під час проповіді, владика Ярослав пояснив традицію святкування Успення Пресвятої Богородиці, яка сягає апостольських часів. "Під час свого успення Богомати лише заснула, щоб в ту ж мить прокинутися до вічного блаженного життя і з нетлінним тілом вселитися в небесне нетлінне житло", - зазначив проповідник (див. повний текст проповіді). За словами єпископа, цей празник відображає радісну впевненість в тому, що після воскресіння Ісуса, смерть немає остаточної влади над людиною. 

Празник Успення Пресвятої Богородиці привідкриває нам тайну вічного життя. "Життя майбутнього віку, якого ми ще тільки очікуємо, для Богородиці є вже справжнім вічним життям на високому ступені слави", - сказав владика Ярослав. У день, коли Богородиця закінчила земне життя, сповнилось пророцтво псалмоcпівця Давида про майбутню Царицю: «Стала цариця праворуч тебе, в ризи позолочені одягнена, прикрашена» (Пс. 44,10).

З цього дня світлоносна Діва стає Матір'ю всього людства і Царицею Небесною. "З усією очевидністю Божому люду починає відкриватись її материнська турбота, піклування і заступництво. Стоячи перед престолом Божим, Вона заступається за нас", - додав владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав вірних з храмовим празником і подякував о. Андрію Петришину та духовенству Славського деканату за ревне служіння в Христовому винограднику.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), Славський деканат, ювілейний рік

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори