SDE

У Старому Самборі відсвяткували День Батька [фото]

20 вересня 2018
Друк E-mail
Фото Олени ДОХНЯК
Ділом та словом шануй твого батька, щоб його благословення зійшло на тебе. Сирах 3, 8 Хто ми ? Для чого живемо?Навіщо загорілася зірка нашого життя? І ті, хто питав, знаходили відповіді у Отця: «Мене не розуміли хіба що ті , хто не хотів знати Мене. Ти – Моя дитина, а Я – Твій Батько».

Сьогодення нам підказує, що необхідно жити за законами мудрого вчення – Біблії. Ще пророк Мойсей на горі Синай від Бога отримав кам ‘яні таблиці із висіченими на них словами: «Шануй батька твого і матір твою…» Саме в сім’ ї дитина робить свої перші кроки, звідси виходить у широкий світ, навчається любові і добра. Бруно Ферреро писав: «Неможливо виміряти цінність родинного дому метром ані виразити її в кілограмах, так само, як неможливо визначити межі весняного вітерця чи обчислити аромат троянди».

Цьогорічне свято БАТЬКА у Старому Самборі було проведено по – особливому, під мудрою опікою нашого духовного батька - отця Михайла Николина. А також зігріте усмішкою й серцями, словом поетичним і ліричною піснею, в яке вклали частину своєї душі учні і вчителі Старосамбірської зсш №1.

Тато, татусь, таточко! – так любляче звучали слова вихованців. Чи є ще слова миліші дітям? Ні. Бо це про людину їм найріднішу, найближчу, найдорожчу. Здавна батько - голова сім’ ї, добрий господар. На нього покладалися обов’язки піклуватися про родину, годувати її та захищати. Батькове слово – закон. Сини слухалися батька, брали з нього приклад.

Словечко хочу мовити за тата.
Бо він мені порадник , захисник. . .

А звичай просити у батька благословення був давнім, бо ще Іван Котляревський у поемі «Енеїда» майстерно описує, як син спішить до батька в «пекло», щоб почути настанови. А батько:

Прийнявсь його щоб научати
І тайності йому сказати,
Який Енеїв буде плід,
Якії діти будуть жваві,
На світі зроблять скілько слави,
Яким – то хлопцям буде дід.

Приємно було бачити скільки ласки і тепла випромінювали очі батьківські,коли діти, вітаючи, дарували їм листівки, свої «сердечка».Татусі «смакували» кожне слово так мило сказане щирими дитячими устами. Дякуємо Богу , що відновлено свято Батька . І можемо з належною шаною подякувати за всі труди і зусилля, що він віддає своїм дітям, щоб зростали гідними, чесними людьми.

Нехай усмішка тепла не зникає,
Вона дарує радість і тепло,
Нехай Господь завжди Вам помагає
За ваше щире батьківське добро.

Олена Дохняк

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори