SDE

У Дрогобичі вшанували 74-ті роковини відходу у вічність митрополита Андрея Шептицького

01 листопада 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
1 листопада з нагоди вшанування 74-х роковин відходу до вічності Праведного митрополита Андрея Шептицького, преосвященний владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, звершив у Катедральному соборі Пресвятої Трійці Божественну літургію за прославу Праведного митрополита Андрея. Під час богослужіння єпископ виголосив проповідь, у якій розповів про значення величної постаті Праведного митрополита Андрея Шептицького для Церкви й українського народу.

Також цього дня - 1 листопада - український народ спогадує 100-річчя утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Впродовж довгих років поневолення наш народ плекав надію на власну державність, на можливість свобідно і самостійно визначати власне буття. 1 листопада 1918 року українці Галицько-волинського князівства заявили про те, що вони є повноправними господарями на своїй землі і що в них вистачить вміння і волі будувати рідну хату. У цей час на вустах багатьох тисяч натхненних громадян новоствореної держави не змовкали до болю виплекані й безцінні слова – Україна... Західноукраїнська Народна Республіка...

У теперішній час, коли перед нашою державою з великою силою і дуже загрозливо постають різні труднощі і випробування, герої першого листопада нас вчать, що за власну гідність та честь потрібно боротися. Це наша спільна і свята справа, ніхто інший за нас її не зробить. Відповідальність за наше майбутнє лежить на кожному із нас, адже Україна – це Мати нас усіх.

Не забуваймо власної історії, наших героїв, які записали сторінки української історії своїм служінням Богу і своєму народові, своєю жертвою і кров'ю – Вічна їм слава і Вічна їм пам'ять.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори