SDE

Світла радість для душі [фото]

21 грудня 2018
Друк E-mail
о. Лука МИХАЙЛОВИЧ
«Без грошей можна прожити, адже ми народилися з порожніми руками, а без любові жити неможливо, бо людське серце, як найважливіший орган, живиться хлібом із джерела вічного» Зиновій Филипчук

Сім ‘я – це Євангеліє від світу. З давніх – давен українці високо цінували сімейні традиції, цінності. Чи просто зараз у щоденній суєті, у хаосі буднів зберегти міцну родину?

Великим подарунком для парафіян УГКЦ міста Старий Самбір були передпразничні реколекційні науки, які проводили отець Василь Нестер,голова комісії у справах родини, і отець Лука Михайлович, викладач УКУ. Клопіткою була підготовка отця Михайла Николина до такого задуму - духовної обнови сімей. Зазделегідь запрошеними були всі подружні пари, які вінчалися в нашому храмі з 2000 року, а також ті, хто цьогоріч святкував «срібний» ювілей. Активність, з якою парафіяни приходили на науки, викликала захоплення у отців -реколектантів.

З неабиякою цікавістю вслухалися в зерна – мудрості. Як переконливо звучали слова отця Василя,що кожна сім’ я малює ікону родини по - своєму. Як світ ,який занурений у байдужість, може приносити радість? А спасіння має прийти через сім’ї, бо є продовження роду. І про три важливі «стовпи» на яких тримається сім’я: спільна молитва, спілкування, прощення.

Також мали можливість роздумувати над питаннями: Що таке духовне життя? Як навчитися добре молитися? Як правильно читати Боже слово? Осмислення таких внутрішніх станів виводить життя на вищі щаблі духу. Дуже щиро , глибоко, використовуючи власні свідчення, життєві приклади, отці – реколектнти наповнювали «світлом» слухачів.

Як добре,що присутні розуміли: стан нашої душі, чистота помислів , спасають нас тут, при житті і у вічності.Кульмінаційним моментом була проповідь отця Луки під час празничної Святої Літургії .На прикладі життя святого Миколая, який робив добрі діла, приходив на допомогу, але не хтів бути прославленим, ми маємо вчитися бути добрими християнами. Вміти «смакувати» Боже слово: «якщо за нами стоїть Божа сила,то ніхто нам не зашкодить».

Після завершення Літургії отець Михайло усім подякував , а ще нагородив грамотами ті подружні пари, які прожили у шлюбі 25 років(а їх було десять), як добрий приклад для «молодших» сімей. Тож наповнюймося чистотою, і тоді здійсняться слова Соломона: «Пам'ять про праведну людину – вічна».

За повідомленням парафії м. Старий Самбір

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори