SDE

У Старому Самборі пом'янули Героїв Крут [фото]

29 січня 2019
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
29 січня Україна відзначила 101-у річницю подвигу Героїв Крут. 1918 року відбувся бій між 5-тисячною більшовицькою армією та 300 студентами й курсантами, які загинули, захищаючи підступи до Києва. У Старому Самборі відбулися  заходи з вшанування пам’яті Героїв Крут.

Громада, влада міста та району зібралася зранку у храмі Святого Миколая. Тут зі жовто-синіх лампадок виклали цифру «300», яку обрамили живими червоними трояндами.  Присутні запалили свічки-офірки. Отець Ігор Подан відслужив поминальну відправу за всіма, що полягли за волю і кращу долю України.

«Молода кров крутянців не пролита намарно, – наголосив після панахиди отець Ігор Подан. – Їхній оповитий славою подвиг вчить нас мати наповнене любов’ю серце – до Бога, до України, до свого народу».

Старшокласники міської школи ім. о. Станіслава Дашо виступили з короткою літературною композицією. Урочистості продовжилися у Народному домі.

«Я завжди відвідую такі заходи. І знайомих з собою кличу. Сьогодні, будучи в храмі, розмірковувала собі, що наш край – дуже патріотичний. Горда від того факту, що серед крутянців був молодий юнак і зі Старосамбірщини – Григорій Піпський. Саме він, помираючи, переконливо вимовив: «Ще не вмерла Україна!» – прокоментувала подію парафіянка пані Любов.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори