SDE

Урок молитви на лоні природи

21 березня 2019
Друк E-mail
www.ecoburougcc.org.ua
20 березня 2019 року Божого в рамках Великопосної ініціативи Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології в м. Самбір була проведена дитячо-молодіжна Хресна дорога. Участь у ній взяли педагоги та учні 6 та 7-Б класів Старосамбірської ЗОШ№2 разом із учнями із ЗСШ с. Стрільбичі Старосамбірського району.

Учні та вчителі не лише відвідали Прокатедральний Собор Пресвятої Богородиці (УГКЦ) м. Самбора – найбільший з українських греко-католицьких храмів та взяли участь у короткій храмовій та краєзнавчій екскурсії. Скориставшись паломницьким приїздом цієї дорослої та дитячої групи до Самбора, о. Дмитро Сенейко, організовуючи молитовний побут гостей, вирішив перевірити їхнє знання про місце навколишнього творіння в їхньому житті та перевірити рівень їхнього ставлення до нього.

Для цього референт із питань екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії використав формат молитовної Хресної дороги на лоні природи. Адже біля Самбірсько-Дрогобицької прокатедри споруджена та освячена Хресна дорога із природно-декоративним парком – ландшафтними насадженнями декоративних кущів та дерев. Вона є пам’яткою садово-паркового мистецтва у Львівській області, і все це виникло завдяки стараннями місцевої парафіяльної громади.

Молитовно прогулюючись від стації до стації, педагоги та діти на чолі зі священиком молилися екологічні розважання, а молодь почергово читала розважання, беручи активну участь у молитві. Кожну зупинку біля відповідної стації референт завершував короткими екологічними роздумами та вікториною-запитаннями до молільників, на які вони давали миттєві відповіді.

А на закінчення хресної дороги отець подарував кожному маленькі екосувеніри на згадку – стікери, а педагогам – корисну літературу.

Як ствердила наприкінці півторагодинної молитовної ходи п. Оксана Дрозд, педагог-організатор Стрільбицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, якщо на початку хресної дороги нас супроводжувало похмуре небо, то наприкінці засяяло яскраве тепле сонце. Немов Бог прийняв ці щирі дитячі молитви. Дякуємо щиро за організацію цієї духовної поїздки, а почуте та здобуте збережемо в серцях.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Теми: екологія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори