SDE

У Самборі презентували біографію Блаженного священномученика Климентія Шептицького [фото]

18 травня 2019
Друк E-mail
Фото Степана ПАВЛІШАКА
16 травня в приміщенні Центральної районної бібліотеки м.Самбора відбулася презентація першої біографії Праведника народів світу блаженного священномученика Климентія Шептицького. Представив її автор, науковець, доктор філософії Іван Матковський – працівник кафедри політології та міжнародних відносин НУ «Львівська Політехніка».

Монографія видана до 150-ліття бл. свщм. Климентія Шептицького, яке громадськість відзначатиме 17 листопада 2019 року. Вона висвітлює всі періоди життя Климентія Шептицького,проілюстрована фотографіями та графікою з різних архівів.

Начальник відділу культури РДА Василь Федірко висловив своє захоплення працею автора книги,а директорка ЦБС Галина Мига та о. Тарас Рисей подякували Івану Матковському за цікаву і пізнавальну зустріч,за популяризацію видатних постатей нашої історії братів Шептицьких та висловили надію і побажання,що дослідження славних сторінок нашої минувшини буде продовжуватися.

Автор монографії відповів на запитання присутніх та подарував бібліотеці книги. Опісля відбулася цікава зустріч автора з студентами та викладачами медичного коледжу.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Климентій Шептицький, Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори